Kitty uit ‘Big Brother’ blikt terug op deelname: “Ben op bepaald moment bedreigd”

Kitty zat dan wel maar zestien dagen in het afgelopen seizoen van Big Brother, toch is ze een van de meest besproken deeelnemers. De 58-jarige Nederlandse had zo haar voorstanders en tegenstanders en die vijandigheid ging op den duur zelfs zo ver dat Kitty doodsbedreigingen kreeg.

Moesten we de deelname van Kitty aan Big Brother 2022 in drie kernbegrippen moeten omschrijven zouden we het houden op “roze training”, “koken” en “snurken”. Als oudste deelnemer van het afgelopen seizoen nam de Nederlandse al snel de moederrol op zich en sloofde ze zich dagelijks uren uit om met de beperkte ingrediënten toch lekker eten op tafel te zetten.

Snurken

De liefde en waardering die ze daar iedere dag van haar medebewoners voor kreeg, verdween ’s nachts echt vaak even snel. Kitty snurkt namelijk nogal luid en hield zo in de grote slaapzalen iedere nacht opnieuw haar medebewoners wakker. Dat zorgde niet alleen voor irritatie bij enkele uitgeputte bewoners, maar ook voor frustratie bij Kitty zelf.

Tijdens week twee van Big Brother moest er niet gestemd worden voor de nominaties. De bewoners konden daarentegen met verschillende opdrachten vrijstellingen verdienen. Niet geheel onverwachts bleven daardoor Kitty en Peter, de twee vijftigers van de groep, over. Uiteindelijk kreeg die laatste meer stemmen van de kijkers en dus moest Kitty al na zestien dagen het huis verlaten.

Nawel en Salar

Hoewel Big Brother er voor haar toen opzat, stopte de heisa ook voor Kitty niet na haar vertrek. “Ik ben echt bedreigd op een gegeven moment in de strijd tussen Nawel en Salar. Ikzelf was voor Salar en heb daarover bedreigingen gekregen”, legt ze uit aan Showbizz24. “Als reactie daarop heb ik een statement op Instagram gezet waarin ik de situatie vergeleek met voetbalsupporters. Ook bij sommigen onder hen wordt op den duur de haat voor de tegenstander groter dan de liefde voor de ene.”

Toch waren niet alle reacties die Kitty kreeg negatief. De Nederlandse was ook regelmatig geraakt door berichten van fans op sociale media. “Als je reacties krijgt van mensen die je echt begrijpen en de echte ik zien, hoewel ze mij niet kennen … Dat doet mij wel iets”, besluit Kitty.

Luister hier naar Kitty over de reacties op haar deelname aan Big Brother:

Meer
Lees meer...