‘Klopjacht’: deze 12 kandidaten proberen uit de handen van de speurders te blijven

Klopjacht, het nieuwe, veelbelovende programma van Play4, heeft bekendgemaakt welke 12 onbekende Vlamingen zullen proberen om 17 dagen lang te ontsnappen aan een team topspeurders. Het gaat om vijf duo’s en twee enkelingen.

Op maandag 18 oktober start op Play4 een nieuw programma. Het concept van Klopjacht is heel eenvoudig. 12 Vlamingen moeten proberen om 17 dagen lang, ofwel 400 uur, onder de radar te blijven van een professioneel opsporingsteam. De 12 kandidaten krijgen op een willekeurig moment telefoon van de makers van het programma dat ze vanaf dan moeten verdwijnen. De enige regels die daarbij gelden is dat de deelnemers niet buiten de Belgische landsgrenzen mogen gaan en iedere nacht ergens anders moeten slapen.

Als de deelnemers van Klopjacht opgebeld worden, rinkelt op hetzelfde moment de telefoon ook bij een team van gespecialiseerde opsporingsdeskundigen. Het gaat hierbij om mensen met ervaring bij de politie, defensie en in de private sector. Zij krijgen van de 12 kandidaten enkel een foto en de naam waar ze mee aan de slag moeten.

12 Voortvluchtigen

Een kleine week voor de start van het nieuwe programma heeft Play4 meer informatie vrijgegeven over de 12 Vlamingen die zullen proberen uit de handen van de speurders te blijven. De 12 voortvluchtigen bestaan uit vijf duo’s en twee enkelingen. Het gaat in totaal om vier vrouwen en acht mannen en uit vijf West-Vlamingen, vier Oost-Vlamingen, twee Antwerpenaars en één iemand uit Vlaams-Brabant.

Rudy (58) uit Evergem en Louise (30) uit Gent

Rudy en Louise – Bron: Play4

De met voorsprong oudste deelnemer van Klopjacht is de 58-jarige zwembadverantwoordelijke Rudy. Hij neemt aan het programma deel met zijn dochter Louise, die manager is in een modeagentschap. Ondanks hun goede band zijn Rudy en Louise op veel vlakken tegenpolen. Rudy is de kalmte zelve die elke situatie weet te relativeren, eventueel zelfs met een flauw mopje. Louise daarentegen is heel vatbaar voor stress en ziet zichzelf niet als een durver. In Klopjacht hoopt ze uit haar comfortzone te stappen.

Guilian (28) uit Groot-Bijgaarden

Guilian – Bron: Play4

Een van de twee enkelingen in Klopjacht zal voor voetbalkenners geen onbekend gezicht zijn. Guilian is namelijk de zoon van voormalig nationaal doelman en toptrainer Michel Preud’homme. Zelf was hij bij de jeugd ook voetballer en probeerde hij het zelfs even als voetbalmakelaar, maar op dit moment is Guilian actief als airport designer.

“Door mijn achternaam heb ik mij altijd extra moeten bewijzen. Zowel op sportief, professioneel als sociaal vlak. Mensen hadden vaak een mening klaar. Als voetballer was ik geen natuurtalent, maar ik heb steeds doorgezet en gewerkt om het te schoppen tot prof bij de U21”, zegt hij over zijn bekende vader. Guilian hoopt met een uitgewerkt plan, zijn stressbestendigheid en het feit dat hij perfect drietalig is dit avontuur te doen slagen.

Julie (32) uit Ingelmunster

Julie – Bron: Play4

Als zelfstandig metser en moeder heeft Julie een druk leven. Door deel te nemen aan Klopjacht drukt ze bewust even de pauzeknop in om aan haarzelf te denken. Een beslissing die ze nam op gevoel, zoals alles in haar leven. Spijt heeft ze dan ook quasi nooit, angsten nog veel minder. “Go with the flow and keep it cool”, wordt de komende tijd haar motto.

Wies (33) uit Pittem en Tom (37) uit Roeselare

Wies en Tom – Bron: Play4

De West-Vlaamse broers Wies en Tom hebben heel wat gemeenschappelijk. Zo hebben ze beiden een gezin, zijn ze marathonlopers, avontuurlijk aangelegd en houden ze ervan om samen hun grenzen te verleggen. Ondanks hun avontuurlijke karakters hebben zowel marketingmanager Wies als eindredacteur Tom graag de controle in handen en denken ze meestal planmatig. Benieuwd of dat ook zal lukken tijdens Klopjacht.

Stacey (26) uit Wevelgem en Gianni (32) uit Izegem

Stacey en Gianni – Bron: Play4

Dat de West-Vlamingen Stacey en Gianni als kandidaten meedoen aan Klopjacht is best opvallend. Politie-inspecteur Stacey en hoofdinspecteur Gianni zijn namelijk eerder de andere kant van het speurwerk gewoon. De collega’s hopen elkaar als voortvluchtige goed aan te vullen. Zo is Gianni eerder de dramaqueen terwijl Stacey altijd het onderste uit de kan wil halen. Beiden zijn wel enorm gedreven, maar verwachten toch ook veel af te lachen.

Cifdine (23) en Laid (27) uit Lebbeke

Cifdine en Laid – Bron: Play4

De jonge broers Cifdine en Laid met Algerijnse roots staan beiden met de voeten op de grond en laten alles op zich afkomen. Toch beginnen ze aan Klopjacht met een uitgewerkt plan, al beseffen ze goed genoeg dat ze ook zullen moeten improviseren. ‘Cif’ is een student Audiovisuele Kunsten die, ondanks zijn relaxte voorkomen, vaak overmant wordt door stress. Laid is project consultant dan weer de planner en de bedachtzame van de twee.

Linne (25) uit Broechem en Thierry (22) uit Antwerpen

Linne en Thierry – Bron: Play4

Het jongste duo in Klopjacht vertegenwoordigt de eer van de provincie Antwerpen. Ze zijn beiden nog student, maar daarnaast ook heel sportief. Zo is Linne student Cultuurmanagement met een passie voor dansen, boksen en lopen, Thierry is dan weer student marketing en communicatie die daarnaast werkzaam is als professioneel danser en voetballer op een hoog niveau. Ze hopen in Klopjacht uitgedaagd te worden om hun grenzen te verleggen en zichzelf tegen te komen.

Klopjacht is vanaf maandag 18 oktober wekelijks om 20.35 uur te zien op Play4.

Meer
Lees meer...