Play4 pakt uit met ‘Klopjacht’ waarin deelnemers moeten vluchten van opsporingsdiensten

Dit najaar pakt Play4 opnieuw uit met heel wat nieuwe programma’s. Eén daarvan is Klopjacht. Daarin moeten twaalf onbekende Vlamingen proberen om zeventien dagen lang uit de handen te blijven van gespecialiseerde opsporingsdeskundigen.

Is het tegenwoordig nog mogelijk om compleet van de radar te verdwijnen? Dat is de vraag die Play4 zich in het nieuwe programma Klopjacht stelt. In dat programma zullen twaalf deelnemers moeten proberen om zich zeventien dagen schuil te houden. Zal dat hen lukken of kunnen de deskundigen hen toch te pakken krijgen?

Klopjacht

Twaalf Vlamingen gaan het ultieme kat-en-muisspel aan. Ze zullen zeventien dagen lang proberen vluchten van een team van gespecialiseerde opsporingsdeskundigen. Het gaat hierbij om mensen met ervaring bij de politie, defensie en in de private sector. Het team dat speciaal voor het programma werd samengesteld, wordt geleid door een topspeurder van de Federale Gerechtelijke Politie.

Het opsporingsteam kan gebruik maken van alles wat ze in hun job gebruiken. Ze kunnen dus telefoongesprekken aftappen, socialemediaprofielen controleren, bankkaarten traceren, beelden van bewakingscamera’s opvragen en internetactiviteiten analyseren. Zo zal het programma de kijker dus ook een beeld geven over hoe de opsporingsdiensten te werk gaan om voortvluchtige mensen op te sporen.

De deelnemer die erin slaagt om na zeventien dagen, of preciezer 400 uur, onder de radar op het eindpunt België te verlaten, wint Klopjacht. Lukt het iemand om de opsporingsdiensten al die tijd te ontvluchten?

Lees ook:

Meer
Lees meer...