‘Klopjacht’: Busactie betekent einde voor dit duo

In Klopjacht stonden de voortvluchtigen gisteren voor een aartsmoeilijke opgave. Ze moesten tijdens één specifieke busrit een code scannen, maar de speurders wisten wat er zou gebeuren en wisten zelfs precies op welke bus Kiala en Tine zouden moeten opstappen.

Na zeven weken blijven er nog maar twee duo’s over in het derde seizoen van Klopjacht. Op dag 13 stond er een belangrijke, maar heel gevaarlijke actie op de planning. En daar slaagde niet elk duo in.

Zelfmoordactie

Jasper en Brieuc omschreven de opdracht voor de volgende hint naar het extractiepunt als een zelfmoordactie en dat werd het ook voor één duo. Enkele dagen voor de actie hadden de speurders een telefoongesprek kunnen meeluisteren van Kiala en Tine met een van hun handlangers. Ze vertelden tot in detail wat hun plan is en waar ze op de dertiende dag van hun vlucht zouden zijn.

Doordat de speurders deze informatie meekregen, konden ook zij zich uitgebreid voorbereiden. Zo werd de bus geschaduwd door twee mobiele teams, waren er twee speurders van het hoofdkwartier te vinden op de bus en reed Team Bravo het omgekeerde parcours om op zoek te gaan naar deelnemers aan de bushalte. Daardoor konden Kiala en Tine opgepakt worden nog voor ze de code konden scannen.

Maar doordat de speurders op de hoogte waren van de opdracht met de bus, konden ze via camerabeelden ook Jasper en Brieuc lokaliseren. Doordat ze via de zendmasten ook hun helper konden identificeren, weten ze nu precies waar het koppel te vinden is. Het zesde zintuig van Jasper voelt dat er iets niet pluis is, maar Brieuc lijkt zich van geen kwaad bewust. Halen de twee het eindpunt? Of stopt hun vlucht volgende week?

Bekijk hier de discussie tussen Jasper en Brieuc:

Klopjacht is elke zondag om 20 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...