‘Klopjacht’: Winnaars bekend na razend spannende finale

Gisteren was het tijd voor de finale van Klopjacht op Play4. Twee duo’s haalden de laatste aflevering van het programma en werden verwacht op het extractiepunt in Hasselt. Ze hadden allebei een plan uitgewerkt, maar dat plan slaagde maar voor één duo.

Na negen weken was het gisteren tijd voor de finale van Klopjacht. Op dag 17 van de vlucht waren er nog twee duo’s onderweg naar het extractiepunt. Het koppel Jasper en Brieuc en de zussen Meredith en Marisya. Maar één van hen haalde uiteindelijk de finishlijn.

Jasper en Brieuc

Het leek Jasper en Brieuc allemaal voor de wind te gaan. Zo bleek hun laatste helper de eigenaar te zijn van een restaurant vlak bij het extractiepunt. Jasper en Brieuc zouden zich in dat restaurant, samen met een groep helpers schuilhouden tot op het allerlaatste moment. Maar hun plan viel volledig in het water.

In de vorige aflevering kregen we te zien hoe de speurders een kliklijn opzetten en daarop kregen ze antwoord van iemand die informatie had over Jasper en Brieuc. De persoon deelde de naam van het restaurant mee waar de speurders koers naar zetten. Ze kwamen daar bijna gelijktijdig aan met Jasper en Brieuc en vielen het restaurant binnen. In eerste instantie kon het duo (met de hulp van hun helpers) ontkomen, maar niet veel later werden ze amper een uur voor de extractie toch gevat door de speurders.

Meredith en Marisya

Doordat Jasper en Brieuc opgepakt werden, kregen de speurders opnieuw een URL in handen. Deze keer waren ze net op tijd om de informatie op te halen. Zo kwamen de speurders de coördinaten van het extractiepunt te weten en waren alle teams ter plaatse om Meredith en Marisya net voor extractie op te pakken.

Maar dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan, want de zussen waren goed voorbereid op de finale. Ze trommelden een veertigtal helpers op om de speurders te verwarren. 30 seconden voor extractie kwamen de zussen in een groep vol zwartgeklede mensen met bivakmuts het plein opgelopen. Daardoor was het voor de speurders bijna een onmogelijke opgave om de zusjes te vinden. Door dit sterke afleidingsmanoeuvre konden de zusjes uiteindelijk net op tijd in de auto van Axel Daeseleire springen en werden ze zo de winnaars van het derde seizoen van Klopjacht.

Herbekijk hier de razend spannende finale van het derde seizoen van Klopjacht:

Meer
Lees meer...