Left Right
scrollTop top

Kobe Bryant zal eerbetoon krijgen op de Oscars


Kobe Bryant
© Cal Sport Media / Sipa Press

Op de komende editie van de Oscars zal basketballegende Kobe Bryant herdacht worden. Bryant overleed afgelopen weekend samen met 8 anderen in een helikoptercrash.

Afgelopen weekend is in de Verenigde Staten een helikopter gecrasht. Alle negen inzittenden kwamen toen om het leven. Eén van hen was basketballegende Kobe Bryant, die samen met z’n 13-jarige dochter Gianna de crash niet overleefde.

Grammy Awards

De avond van de crash werden de Grammy’s uitgereikt. Dat zijn de belangrijkste muziekprijzen ter wereld. De ceremonie vond plaats in het Staples Center, waar de Lakers (de ploeg waar Bryant het grootste deel van z’n carrière deel van uitmaakte) hun thuiswedstrijden speelden.

Het kwam dan ook niet als een verrassing toen de ene na de andere artiest een eerbetoon aan de legende opdroeg. Zangeres Lizzo opende de avond met een duidelijke “deze is voor Kobe”. En ook host van dienst, Alicia Keys, bracht een nummer voor Bryant.

Dear Basketball

En zo’n eerbetoon zal Kobe Bryant begin volgende maand ook krijgen tijdens de uitreiking van de Oscars. Dat schrijft entertainmentmagazine The Hollywood Reporter. Hoe dat eerbetoon er precies zal uitzien, is nog niet geweten, maar het komt er sowieso.

Bryant schreef namelijk geschiedenis bij The Academy in 2018. Hij won toen als eerste professionele atleet ooit een Oscar. Die mocht hij gaan ophalen met animator Glen Keane. Ze maakten samen de kortfilm Dear Basketball, een animatiefilm gebaseerd op een gedicht van Bryant.

Uitreiking zonder host

Net zoals vorig jaar zullen de Oscars op 6 februari opnieuw uitgereikt worden tijdens een show zonder host. Het wordt dus al zeker geen eerbetoon zoals dat van Alicia Keys vorige zondag tijdens de Grammy’s.

Eén optie is het “In Memoriam”-moment. Daarin worden alle overleden mensen met een link met de filmwereld en The Academy nog eens in de kijker gezet. Het kan ook zijn dat Bryant z’n eigen segment krijgt tijdens de show.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.478.447
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810