‘La Casa de Papel’-schrijver Alex Pina is druk bezig aan deel 5

Er komt een vijfde deel van La Casa de Papel. Dat heeft Alex Pina, de schrijver van de reeks, verklapt met een post op Instagram. De reeks is nog steeds razend populair, maar er was nog geen bevestiging dat er een vijfde deel zou komen. Al leek alles er natuurlijk wel op dat dat er zou komen na de cliffhanger van het vierde deel.

De Spaanse reeks La Casa de Papel, blijft na vier delen nog steeds een enorme publiekstrekker voor Netflix. De reeks over een zeer doordachte bankoverval is spannend en meeslepend en werd, ondanks de taalbarrière, een wereldwijd succes. En dat succesverhaal is nog niet afgelopen.

Deel vijf

Fans van de reeks wisten eigenlijk al dat er wel een vijfde deel moest komen, na de enorme cliffhanger op het einde van het vierde deel van de reeks. De bende rond El Profesor kwam al vaker voor hete vuren te staan, maar op het einde van deel vier ziet het er plots wel heel slecht uit voor het brein van de groep.

We zitten dus allemaal met heel wat vragen, want wat gaat de groep doen zonder El Profesor? Of kan de vleesgeworden genie zich ook uit deze benarde situatie redden? We hadden dus duidelijk een vijfde deel nodig om ons een antwoord te geven op die vragen. Maar Netflix hield de lippen stijf op elkaar.

Alex Pina

https://www.instagram.com/p/CCa92F7qtWj/

Hoewel Netflix op dit moment nog niets bevestigd heeft, doet schrijver Alex Pina dat nu wel. Hij laat met een post op Instagram weten dat hij “druk” aan het schrijven is aan het vijfde deel van La Casa de Papel. Dat doet hij buiten in de hangmat in het gezelschap van zijn hond.

Het deel wordt dan wel in ontspannende sferen geschreven, maar zo zal het nieuwe deel waarschijnlijk niet zijn. Want ondertussen weten we al dat we ons bij La Casa de Papel altijd mogen verwachten aan bloedstollende scènes.

De komst van een vijfde deel kan ook meteen betekenen dat we ook een zesde deel van de reeks zullen krijgen. De seizoenen van de reeks bestaan namelijk telkens uit twee delen. Het vijfde deel van La Casa de Papel kan daardoor ook gezien worden als het eerste deel van het derde seizoen, waardoor er ook een tweede deel zou volgen. Wanneer het vijfde (en zesde?) deel zal verschijnen, is nog niet bekend.

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...