‘Lady Gaga’ kreeg geen Oscar voor Beste Actrice (en zelfs de winnares vond dat niet kunnen)

Olivia Colman pikte de enige Oscar voor ‘The Favourite’ op met die voor Beste Actrice en dat deed ze met verve en een héél fijne speech. Die kon natuurlijk niet goedmaken dat die andere kandidate, Lady Gaga, geen beeldje naar huis mocht meenemen voor ‘A Star Is Born’. Op sociale media deelden fans het verlies met elkaar.

Je kan moeilijk kwaad zijn op Olivia Colman. Met haar rol in The Favourite heeft ze haar Oscarnominatie en -win zeker verdiend. En ook met haar speech, waarschijnlijk de beste van de avond, kon Colman charmeren. Ze deed zo’n beetje alles wat de rest deed, maar dan beter. Een checklist van Oscartradities: een beetje schrikken, collega’s bedanken, man bedanken, leuk grapje maken en sympathiek zijn omdat ze maar één minuut had.

Dit waren de Oscars 2019.

“Lady Gaga”

En casually Lady Gaga vermelden. Wat ons betreft kan je vanaf nu elke discussie ooit winnen en afsluiten door droogweg ‘Lady Gaga’ te vermelden en weg te wandelen. ’t Is advies van een Oscarwinnares, kijk niet naar ons.

Colman mag haar Oscar voor The Favourite dan wel dubbel en dik verdiend hebben, met die kleine knipoog op het einde relativeert ze de boel wel op een fijne manier. In de zaal zat natuurlijk ook Lady Gaga, die niet voor A Star Is Born het beeldje mocht gaan oppikken. De Oscarcampagne voor A Star Is Born was heel intensief, en ondanks een prachtige performance van het nummer, was het dus Colman die de Academy Award won.

Gaga bracht op de Oscars een euh … intensief duet met Bradley Cooper: dit was ‘Shallow’

De Lady Gaga-vermelding op het einde van Colmans speech, hield haar Little Monsters er niet van weg om op Twitter te ventileren over het tragische verlies van A Star Is Born.

Yep, veel intense gevoelens.

De Little Monsters zijn niet blij

Gelukkig bleken de genomineerden onderling vooral veel respect voor elkaar te hebben!

En Gaga mocht natuurlijk wél een beeldje oppikken voor ‘Shallow’, ze is de eerste op één avond genomineerd is voor beste nummer én beste actrice, een overwinning op zich.

Ze droeg ook een juweel van Tiffany’s ter waarde van 30 miljoen dollar alsof ze het alle dagen doet

En Gaga zelf? Die bleek volgens collega Mark Ronson vooral ZO gelukkig na haar overwinning met ‘Shallow’. Proficiat!

Meer
Lees meer...