Lap, daar is het: nu gaan die Hollanders weer denken dat ze wereldkampioen gaan worden

“Fuck the system”, zei Jan Mulder tijdens de rust van Spanje – Nederland. En na de pauze peuzelde Oranje de wereldkampioen op. En eindelijk konden we op dit WK eens zeggen dat een wedstrijd niet door de immer blunderende scheidsrechters is beslist. Gaan onze noorderburen nu als vanouds weer zweven?

SPANJE – NEDERLAND 1-5

We hebben hen tot nu toe nog niet veel gehoord. Het was zelfs abnormaal stil in Nederland. Ging de eeuwige zelfverklaarde wereldkampioen dit keer dan zonder ambitie naar het WK in Brazilië. Voor iedereen die van deze rust genoot, was de partij tegen Spanje slecht nieuws. Een heruitgave van de WK-finale van vier jaar geleden, maar van die sterke Spaanse ploeg bleef nu niets meer over. Onze impressie van de vernedering van doelman Iker Casillas en de wereldkampioen:

Vergeet octopus Paul, vanaf nu kunnen we Piqué inschakelen.

Het begint allemaal goed voor Spanje met weer een onterechte penalty.

Maar na die goal loopt het plots mis. Van Persie leidt de Spaanse ondergang in.

De Spaanse verdediging is na de rust in de kleedkamer gebleven.

Het regent plots doelpunten op de Spaanse helft.

Bij Spanje weten ze het niet meer, ze worden helemaal uitgeperst.

De blunderende Iker Casillas is de gebeten hond.

De verdediging van Nederland kan het niet geloven.

Maar de wedstrijd is gespeeld en 1-5 is niet eens overdreven.

Een verschrikkelijk einde van vier jaar Spaanse dominantie.

Het was misschien gewoon de verkeerde dag om te voetballen.

Maar de belangrijkste conclusie…

In de VRT-studio kwam er zelfs fysiek geweld aan te pas bij deze twee Nederlanders.

Een grapje op Twitter waarvoor Jan Mulder ons een “slapjanus” noemde. Een tweede poging dan maar. Sorry Johan…

MEXICO – KAMEROEN 1-0

Als de voorbije dagen twee factoren een hoofdrol hebben opgeëist, dan zijn dat wel de scheidsrechters en het slechte weer in Brazilië. Die ingrediënten waren massaal aanwezig in Mexico – Kameroen.

Zo’n winter in Brazilië lijkt precies heel sterk op de gemiddelde zomer in België.

Vooral de lijnrechter had last van de regen in zijn ogen. Dit Mexicaanse doelpunt keurde hij af.

En hij deed het even later nog een keer.

Gelukkig had zijn collega aan de overkant er minder last van.

Al liep het toch nog bijna mis voor de Mexicanen.

We krijgen wel medelijden met de spelers van Kameroen.

CHILI – AUSTRALIË 3-1

De laatste wedstrijd van de avond werd pas om middernacht Belgische tijd gespeeld. Matthew Ryan, de doelman van Club Brugge, speelde tegen Chili, volgens kenners één van de outsiders voor de wereldtitel.

Door twee snelle goals ging Ryan Club Brugge al heel snel missen.

Australië kwam terug tot 2-1 dankzij de enige man die voor de Socceroos kan scoren op een WK. Maar de nederlaag was toen al een feit.