Laurent Louis zes jaar niet verkiesbaar en zes maanden cel met uitstel omdat hij de gaskamers ontkende

Laurent Louis zes jaar niet verkiesbaar en zes maanden cel met uitstel omdat hij de gaskamers ontkende

Oud-parlementslid Laurent Louis, de man die Di Rupo een pedofiel noemde, is veroordeeld tot zes maanden cel met vijf jaar uitstel, een boete van 18.000 euro én hij mag zich zes jaar niet verkiesbaar stellen. Die straf krijgt hij omdat hij het bestaan van de gaskamers in de tweede Wereldoorlog in vraag heeft gesteld. 

In juni vorig jaar publiceerde voormalig onafhankelijk parlementslid Laurent Louis een blogbericht met enkele felle uitspraken die op serieus wat commentaar konden rekenen. “Jean-Marie Le Pen heeft gezegd dat de gaskamers slechts een detail waren in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en dat kan choqueren, maar als we er even over nadenken, is dat zo verkeerd?”, vroeg hij zich af. Bovendien begrijpt hij ook niet waarom het verboden is om het bestaan van de gaskamers in vraag te stellen. “Het is niet verboden om het bestaan van Jezus terug in vraag te stellen, of het verloop van andere historische evenementen”, zegt hij. “Maar het is wel verboden om het bestaan van de gaskamers in vraag te stellen”, voegt hij daaraan toe.

De correctionele rechtbank van Brussel heeft de omstreden politicus nu voor die negationistische uitspraken veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van zes maanden, een serieuze boete en hij mag zich de komende zes jaar niet verkiesbaar stellen. De hamvraag is of hij zich nog vijf jaar koest houden.

Gesponsorde artikelen