LEGO lanceert LGBTQ-set met de naam ‘Everybody is Awesome’

LEGO komt binnenkort met een nieuwe bouwset die geïnspireerd is op de regenboogvlag. De set ‘Everybody is Awesome‘ moet de ambitie van het bedrijf om meer divers en inclusiever te worden kracht bijzetten en dient als viering van de LGBTQ-gemeenschap.

“De LEGO Groep zet zich in om een meer diverse en inclusieve organisatie op te bouwen waar iedereen bij hoort. Wij willen elk kind (en volwassene…!) in de wereld te bereiken en inspireren. Wij geloven dat spelen met LEGO voor iedereen is, ongeacht je ras, je geslacht, hoe je jezelf identificeert of van wie je houdt”, schrijft LEGO op zijn website.

Felgekleurde figuurtjes

Om die ambities kracht bij te zetten lanceert LEGO op 1 juni – bij de start van Pride Month – een compleet nieuwe set. Die bestaat in totaal uit 346 stukjes. Het meest opvallende daarbij zijn de felgekleurde figuurtjes in elf verschillende kleuren.

“Als ik deze set op het moment van mijn coming-out van iemand had gekregen, zou dat zo’n opluchting zijn geweest om te weten dat iemand mij steunde. Om te weten dat er iemand was die zei: ‘Ik hou van je, ik geloof in je. Ik zal er altijd voor je zijn’. Dus in zekere zin is deze set niet alleen voor de LGBTQ-gemeenschap. Het is ook voor alle bondgenoten zoals ouders, broers en zussen, vrienden, klasgenoten, collega’s …”, zegt ontwerper Matthew Ashton, vicepresident design bij LEGO.

De set ‘Everybody is Awesome‘ vanaf 1 juni 2021 te koop voor 34,99 euro op de website van LEGO of in gespecialiseerde winkels.

Lees ook:

Meer
Lees meer...