LGBTQ-film ‘My Policeman’ met Harry Styles krijgt releasedatum

Is er iets dat Harry Styles niet kan? Hij bouwde namelijk al een supersuccesvolle zangcarrière uit en is zeer goed op weg met zijn acteercarrière. Eind september van dit jaar zullen we hem bijvoorbeeld kunnen bewonderen in Don’t Worry Darling naast Florence Pugh. Daarnaast staat ook de romantische LGBTQ-film My Policeman op het programma.

Het gaat hard voor zanger Harry Styles. Onlangs loste hij zijn nieuwe album ‘Harry’s House’, waarvan haast elke single bovenaan de wereldwijde hitlijsten staat. Daarnaast heeft Styles ook een talent voor acteren. Na de film Dunkirk uit 2017 kunnen we hem namelijk in steeds meer films spotten. Zo was hij vorig jaar te zien in de post-creditscène van Eternals. Dit jaar zullen we de zanger niet één, maar twee keer in de bioscoop kunnen zien.

My Policeman

Eind september zal Harry Styles de hoofdrol spelen in de film Don’t Worry Darling naast Black Widow-ster Florence Pugh. Zijn vriendin, Olivia Wilde, is de regisseur van dienst. Daarnaast staat ook de romantische LGBTQ-film My Policeman op de planning. Daarin speelt Styles ook weer de hoofdrol, als een nog niet uit de kast gekomen homoseksuele politieagent in het Engeland van de jaren 1950. Die film zou eind oktober verschijnen. De streamingdienst Prime Video, waarop de film verschijnt na de bioscooprelease, dropte al enkele eerste beelden.

My Policeman is gebaseerd op de gelijknamige roman van auteur Bethan Roberts uit 2012. Het volgt het leven van drie jonge mensen, politieagent Tom (Harry Styles), lerares Marion (Emma Corrin) en museumconservator Patrick (David Dawson), in het Engelse Brighton in de jaren ’50. Tom is een politieagent die een relatie heeft met Marion. Maar later begint hij een affaire met Patrick, voor wie Tom zijn echte gevoelens noodgedwongen moet onderdrukken. Ze leven namelijk in een maatschappij waar homoseksualiteit nog illegaal is.

Cast & crew

Naast Styles bestaat de cast dus nog uit The Crown-actrice Emma Corrin, Gina McKee (Phantom Thread), Linus Roache (Mandy), David Dawson (The Last Kingdom) en Rupert Everett (My Best Friend’s Wedding).

My Policeman is geregisseerd door Michael Grandage, die eerder al verantwoordelijk was voor de dramafilm Genius. Ron Nyswaner (Philadelphia) schreef het script. De film kreeg ook een R-rating, waardoor iedereen jonger dan 17 in het gezelschap van een ouder of voogd moet zijn om te kunnen kijken.

My Policeman zou vanaf woensdag 19 oktober 2022 in de bioscoop verschijnen. Vanaf 4 november kan je de film ook streamen via Amazon Prime Video.

Meer
Lees meer...