Liam Hemsworth reageert op breuk met Miley

Acht maanden: zo lang duurde het sprookje tussen Miley Cyrus en Liam Hemsworth, het Hollywood-droompaar. Na jaren van daten stapten de twee toch in het huwelijksbootje, om vervolgens spectaculair snel uit elkaar te gaan. Que pasa, Liam?

Het nieuws sloeg toch een beetje in als een bom: de uiteindelijk best idyllische romance tussen Liam Hemsworth en Miley Cyrus bleek al snel uitgebloeid. Acht maanden na hun geheime huwelijksgeloften in Tennessee zijn de twee uit elkaar.

“Focus op carrière”

De woordvoerder van Miley liet al optekenen dat de breuk een feit is. “Liam en Miley zijn overeengekomen om uit elkaar te gaan op dit moment. Steeds evoluerend, veranderd als partners, hebben ze beslist dat dit het beste is terwijl ze zich focussen op zichzelf en op hun carrières”, klonk het wat droogjes.

https://www.instagram.com/p/BKGWWdXDq46

“Ze blijven nog steeds toegewijde ouders voor de dieren die ze delen terwijl ze liefdevol wat tijd apart spenderen. Gelieve hun proces en hun privacy te respecteren.” Al wil iedereen natuurlijk één ding weten: wat is er aan de hand?

“Ik wil er niet over praten”

The Daily Mail, de favoriete roddelgazet van het Verenigd Koninkrijk, vond er niet beter op dan Liam Hemsworth te stalken in de buurt van zijn huis. Een ietwat gelaten Hemsworth liet daar de volgende gevleugelde woorden optekenen: “Je snapt niet hoe het is. Ik wil er niet over praten man.” Het gaat dus niet geweldig met Hemsworth, begrijpelijk.

Miley Cyrus nostaligsch: “Ik blijf altijd Hannah Montana”

Intussen schijnt het, volgens haar Instagram, met Miley Cyrus verdomd goed te gaan. Ze zou gekust hebben met de ex van Brody Jenner, Kaitlynn Carter. Ze zou met vriendinnen op pad zijn. Over haar scheiding stond enkel de volgende cryptische boodschap op Instagram: “verandering is onvermijdelijk.”

https://www.instagram.com/p/BOY1NYfDUcp

De relatie tussen Hemsworth en Cyrus is nochtans geen last-minute beslissing. De twee ontmoetten elkaar in 2009, tien jaar geleden dus. Het was een verhaal uit een chickflick, letterlijk dan, want ’t was op de set van The Last Song. Da’s die andere verfilming van een Nicolas Sparks, je kent bijvoorbeeld The Notebook. Ze speelden een koppel, ze werden een koppel. ’t Was prachtig. In 2010 gaan ze samen naar de Oscars en maken ze het red carpet-official.

Miley en Liam: dreamteam met hobbels

Vervolgens komen er een reeks break-ups en reünies waar het woord ‘knipperlichtrelatie’ voor uitgevonden is. Tussen 2010 en 2012 gaat het drie keer mis en weer goed, tot ze in juni 2012 verloofd geraken. In februari 2013 gaat de ring af, na geruchten over een kus tussen Miley en Gossip Girls-ster Ed Westwick. Dan gaat ie weer aan. Er volgen – blijven ademen jongens – aparte Oscarfeestjes, een duidelijk teken in Hollywood van een verstoorde romance. In september komt de woordvoerder tussen: het is uit.

https://www.instagram.com/p/-LOdBWQxRA/

De twee gingen andere mensen daten, maar in 2015 verschijnen er weer sporen van Cyrus op Hemsworths Instagram. Zo adopteert hij een hond en is dat blijkbaar door Miley. Zij verschijnt in 2016 wel erg veel op Instagramposts van Hemsworths vrienden. Eind 2016 blijken ze verloofd.

Miley en Liam doen het een stuk rustiger aan: ze verschijnen slechts een handvol keren op de rode loper. Verder houden ze het kalm: hier en daar verschijnen wat schattige Insta’s, maar daar blijft het mee. En slechts door een paar kleine details op twee foto’s in vage Instastory’s van vrienden lekt uit dat ze eind 2018 trouwen. En nu, acht maanden later, is het voorbij.

Meer
Lees meer...