Aangifte tegen Lil’ Kleine wegens mishandeling: botsing in disco deed zijn stoppen doorslaan

Een 28-jarige Amsterdammer heeft aangifte gedaan van een mishandeling. Niemand minder dan rapper Lil’ Kleine zou één van de daders zijn. Jorik Scholten, zoals de Nederhopper in het echt heet, zou de man in december 2019 hebben mishandeld in een Amsterdamse discotheek.

Lil’ Kleine

Volgens de Nederlandse krant Het Parool probeerde Nathan Moszkowicz, de manager van de artiest, het slachtoffer nog te overtuigen om zijn aangifte in te trekken in ruil voor “een persoonlijke afspraak om alles uit te praten”. Journalisten van Het Parool zouden de aangifte én de WhatsApp-berichten tussen de betrokken partijen onder ogen gekregen hebben. Bovendien bevestigt de eigenaar van de bewuste discotheek dat Lil’ Kleine en zijn vrienden eind vorig jaar bij een geweldsincident in het etablissement betrokken waren.

Per ongeluk gebotst

Het slachtoffer stelt in de aangifte dat hij per ongeluk tegen een vrouw aanbotste toen hij in december 2019 binnenkwam in club Olivia op het Rembrandtplein in Amsterdam. Naast haar stond Lil’ Kleine, die vrij agressief reageerde op de botsing. Toen de man enkele uren later de discotheek weer verliet, zou de rapper hem hebben aangewezen aan vrienden. Daarna vielen twee mensen het vermoedelijke slachtoffer aan.

Manager Moszkowicz bevestigt dat Lil’ Kleine over het incident werd verhoord door de politie. De Nederlandse autoriteiten stellen dat het onderzoek nog volop aan de gang is.

Verscheurde parkeerboete

Lil’ Kleine

Dat Lil’ Kleine een bijzonder stoere knul is, bewees hij eerder al. Zo verscheurde hij eerder dit jaar nog een parkeerboete met zijn tanden in een video op sociale media. “Ik eet boetes als ontbijt”, pochte de 26-jarige terwijl zijn minuscuul snorretje vrolijk de lucht in krulde.

Het stoere gedrag van Lil’ Kleine blijft ook op vlak van zijn carrière niet zonder gevolg. Zo moest hij onlangs zijn jurystoel in The Voice of Holland afstaan. Zo vonden de programmamakers het maar niks dat de rapper op een zeer grove manier feedback gaf aan de deelnemers. Nederlandse critici noemden zijn kritiek ook inhoudsloos.

Meer
Lees meer...