Limewire is terug en is nu een plaats om NFT’s te kopen

De populaire downloadwebsite Limewire is terug. In maart kondigde de website aan dat het zou terugkeren. En nu is de vernieuwde website gelanceerd. Limewire is nu geen plaats meer om mp3-bestanden te downloaden, maar wel een website waar je NFT’s kan kopen.

Wie jong was in de vroege jaren 2000 weet waarschijnlijk perfect wat Limewire is. In het tijdperk van mp3-spelers was Limewire de place to be om muziek (en computervirussen) te downloaden. Door de komst van streamingplatformen is het nut van Limewire verloren gegaan. Maar de website is nu terug en heeft een heel ander doel.

NFT’s

Vanaf nu kan je op de website van Limewire “digital collectibles” ofwel NFT’s ((non-fungible tokens) kopen. Het gaat daarbij vooral om samenwerkingen met grote namen uit de muziekwereld. Op dit moment zijn er zo NFT’s te koop van onder andere Blink-182-drummer Travis Barker, Soulja Boy en Dillon Francis. Het gaat daarbij om onder andere limited editions van nummers, pre-releases, demo’s, artwork, exclusieve liveoptredens en digitale merchandise.

Naast de NFT’s die aangeboden worden door artiesten, worden er ook zogenaamde Limewire Originals verkocht. Daarvan zijn 10.000 exemplaren beschikbaar. Wie een NFT van Limewire Originals in z’n bezit heeft, kan deelnemen aan exclusieve evenementen en krijgt voorrang bij de lancering van nieuwe NFT’s.

De vernieuwing van Limewire is het gevolg van de overname van de website door de Oostenrijkse broers Paul en Julian Zehetmayr. Julian vertelde in mei al aan Bloomberg dat het een heel bewuste keuze was om de naam Limewire te behouden. “Het is een heel iconische naam. Zelfs als je vandaag op Twitter kijkt, zijn er nog steeds honderden mensen die nostalgisch zijn over de naam. Iedereen is verbonden door muziek en we lanceren een marketplace die zich focust op muziek en de naam Limewire past daar perfect bij.”

Meer
Lees meer...