Line-up Coachella 2019 bekend met deze twee Belgen, K-pop en internationale kleppers

Line-up Coachella 2019 bekend met deze twee Belgen, K-pop en internationale kleppers

Coachella, één van de grootste, Amerikaanse festivals, heeft z’n line-up bekendgemaakt met onder andere twee Belgische acts. Niemand minder dan Charlotte De Witte en Amelie Lens zullen afzakken naar Californië. Coachella vindt dit jaar plaats van 12 tot 14 april en van 19 tot 21 april.

Wanneer Coachella z’n line-up onthuld, is dat altijd groot nieuws in muziekland. Er passeren echte wereldsterren de revue, zoals Childish Gambino, Tame Impala, Khalid, Weezer, The 1975, Anderson .Paak en Ariana Grande.

Maar de Belgische dj’s Charlotte De Witte en Amelie Lens komen dus ook een bezoekje brengen aan de Californische woestijn, net als de razend populaire K-popact BLACKPINK.

(Hier zijn de eerste namen van Down The Rabbit Hole 2019.)

Enkele uitblinkers:

Charlotte De Witte

Ben jij een feestbeest, maar leefde je de jongste jaren onder een steen? Charlotte De Witte was eerst actief onder de naam Raving George, omdat ze vreesde dat ze minder geboekt zou worden omdat ze een vrouw is.

Ondertussen gebruikt ze haar echte naam. Tegenwoordig staat ze vooral bekend om haar heerlijke, opzwepende techno met dikke beats.

Haar plaat ‘The Healer’ wordt beschouwd ams een ware dance-mijlpaal. Ze was trouwens een podiumhost op Tomorrowland 2018. Feestje gegarandeerd!

(Check hier de voorlopige line-up van Couleur Café 2019.)

Amelie Lens

Amelie Lens is een waar begrip in de EDM-wereld met haar karakteristieke, minimalistische techno. Ze werd wereldberoemd met de track Exhale en werkt zich te pletter.

Check zeker ook haar album ‘Stay With Me’. Bovendien ontwierp ze een eigen kledinglijn.

(Zo ziet de affiche van Best Kept Secret 2019 er voorlopig uit.)

BLACKPINK

De dames van BLACKPINK zijn de kapiteinen van de K-popboot uit het Verre Oosten. BLACKPINK debuteerde in de zomer van 2016 en werd meteen een gigantisch succes. De groep zette van in het begin duidelijk in op een modernere sound en een meer Westers voorkomen dan de meeste andere K-pop meisjesgroepen. Het is vooral daardoor dat BLACKPINK al meteen internationale successen kon boeken. Bovendien brachten ze al de song Kiss and Make Up uit met Dua Lipa. Het nummer staat zelfs op de heruitgave van de plaat ‘Dua Lipa’.

(Hoe schrijnend het er achter de schermen van de K-pop aan toe gaat, lees je hier.)

Tame Impala

Tame Impala is zo’n band die de vibes van The Beatles naar de 21ste eeuw brengen. Met hun laatste album ‘Currents’ bewezen ze nog maar eens dat ze met zo’n geluid toch verrassende songs kunnen voortbrengen. Aanvankelijk was Tame Impala eerder een obscure band, waar fans van retro psychedelische rock hun vingers bij aflikten, maar met de hits The Less I Know The Better en Let It Happen werden ze gekatapulteerd tot wereldsterren.

(Hier zijn 15 hedendaagse acts en bands die klinken alsof ze uit ‘de jaren stillekes’ komen.)

Weezer

Weezer heeft sinds 1992 zo’n 17 miljoen platen verkocht. Hun songs klinken altijd fris en je kan hen direct herkennen aan hun ‘grungy’ gitaarsound en typische, melancholische zangstijl.

Tot hun tijdloze hits behoren Undone – The Sweater Song, Buddy Holly, Hash Pipe, Island in the Sun, Beverly Hills, Pork and Beans en Perfect Situation. Maar de Californiërs lijken niet de stoppen, zo hebben ze in 2017 nog ‘Pacific daydream’ uitgebracht. Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, komen ze dit jaar ook naar Rock Werchter.

(Deze acts tekenden al voor Balaton Sound 2019.)

Ariana Grande

Ariana Grande is terug met een nieuwe plaat ‘Sweetener’ en haar nieuwe ‘Sweetener World Tour’. Daarmee komt ze op 30 augustus naar het Sportpaleis.

‘Sweetener’ kwam in veel landen op 1 binnen in de hitlijsten en de gloednieuwe videoclip van de single Imagine werd al miljoenen keren bekeken op YouTube.

Ariana Grande was vorig jaar genoodzaakt om haar concert in ons land uit te stellen na de aanslag in Manchester bij een optreden van haar. Daarbij kwamen 23 mensen om en vielen 120 gewonden.

De aanslag is opgeëist door Islamistische Staat (IS), maar er is altijd getwijfeld of zij er wel echt achter zitten.

(Hoe de fans van Ariana Grande op de aanslag reageerden, lees je hier.)

De affiche van Coachella:

Dit zijn de 45 beste albums van 2018.

Gesponsorde artikelen