Live-actionremake ‘How to Train Your Dragon’ cast hoofdrolspelers

Disney pakte recent uit met de live-action remake van The Little Mermaid. Maar ook DreamWorks zet nu in op het genre. Zo zal er een live-actionremake komen van How to Train Your Dragon. Voor die film zijn de hoofdrolspelers, die in de huid van Hiccup en Astrid zullen kruipen, nu gevonden.

Binnenkort – nu ja, binnen bijna twee jaar – komt er een live-actionremake van de animatiefilm How to Train Your Dragon. De originele film van DreamWorks verscheen in 2010 en kreeg nog twee sequels, maar nu komt er dus een remake van de eerste film, die niet geanimeerd zal zijn.

How to Train Your Dragon

How to Train Your Dragon is gebaseerd op het gelijknamige boek van Cressida Cowell en vertelt het verhaal van Hiccup, een kleine Vikingjongen, die volgens velen te zwak is om te kunnen vechten met draken. Op een dag vindt hij een gewonde draak, die hij Toothless noemt en er ontstaat een vriendschap tussen de twee. Maar die vriendschap wordt door de rest van de mensen niet aanvaard.

De film verscheen ondertussen 13 jaar geleden en zal binnenkort terugkomen in een nieuwe versie. Het zal daarbij gaan om een live-actionremake. De film zal gemaakt worden door Universal en wordt geregisseerd door Dean Deblois, die ook al verantwoordelijk was voor de originele animatiefilm.

Cast

De eerste twee castleden zijn bekend. Het gaat om Mason Thames, die eerder al te zien was in de horrorfilm The Black Phone. Hij zal de hoofdrol als Hiccup spelen. De tweede naam die al bekend is voor de film is Nico Parker. Zij was eerder al te zien als Milly in de live-actionversie van Dumbo en was recent ook te zien als Sarah in The Last of Us. In How to Train Your Dragon zal zij de rol spelen van Astrid, de love interest van Hiccup.

De opnames voor de film zouden deze zomer van start gaan, waardoor de film op 14 maart 2025 zou kunnen verschijnen.

Meer
Lees meer...