‘How to Train Your Dragon’ krijgt in 2025 een live action-remake

Toothless keert binnenkort terug, want Universal heeft zojuist bekendgemaakt dat er plannen zijn voor een live action-remake van How to Train Your Dragon. Die film zou in de lente van 2025 uitkomen.

De eerste How to Train Your Dragon van DreamWorks Animation, uitgebracht door Paramount Pictures, dateert al van 2010. Daarna volgden met How to Train Your Dragon 2 (2014) en How to Train Your Dragon: The Hidden World (2019) nog twee sequels. Alle drie deze films kregen een Oscarnominatie voor Beste Animatiefilm. Daarnaast zijn er in de franchise ook al heel wat series, boeken, games, kortfilms, shows, themaparken en nog meer uitgebracht. In totaal bracht alles rond How to Train Your Dragon al 1,6 miljard dollar (1,5 miljard euro) op. Dat meldt Collider.

Hiccup en Toothless

How to Train Your Dragon speelt zich af in het fictieve Vikingdorp Berk. Daar volgen we de avonturen van de Viking Hiccup die op een dag een gewonde draak, genaamd Toothless, tegenkomt. Al snel krijgen de twee een zeer sterke band. De filmreeks wordt onder andere geprezen voor het feit dat de personages doorheen de franchise opgroeien en ouder worden.

Welke verhaal de live action-remake zal vertellen, is nog niet duidelijk. Wel werd Dean DeBlois opnieuw aan boord gehaald als scenarist en regisseur. Die rol vervulde hij ook bij de animatiefilms in de reeks. Hetzelfde deed hij ook voor Lilo & Stitch, terwijl hij bij Mulan coscenarist was. Het wordt zijn debuut als regisseur van een live action-film. De geplande releasedatum voor de nieuwe How to Train Your Dragon door Universal is 12 maart 2025.

Meer
Lees meer...