L’Oréal-toestel maakt de perfecte make-up voor jouw gezicht en make-up via een selfie

L'Oréal Perso
YouTube

Het cosmeticabedrijf L’Oréal komt binnenkort met een heel bijzonder gadget op de markt. Het gaat namelijk over een smart device dat de juiste gezichtscrème, foundation en lippenstift maakt op basis van foto’s van je gezicht. Daarnaast kan je ook foto’s van je outfit maken, om die te matchen met je make-up.

L’Oréal gaat binnenkort beginnen met de productie van een nieuw soort make-up-toestel: Perso. De bedoeling van dat toestel is dat make-up voor jou op maat gemaakt wordt. En dat gebeurt allemaal via het smart device.

Perso zelf lijkt op een groot uitgevallen lippenstift. Maar het beschikt over verschillende cartridges die jou van de beste kleur lippenstift, foundation of gezichtscrème voorzien. En dat gaat allemaal via een simpele gezichtsscan.

Hoe werkt het precies?

Ondertussen zal je je misschien afvragen hoe dat praktisch haalbaar is? Dat zullen we even uitleggen. L’Oréal bedacht speciale cartrigdes gelijkaardig aan die in je printer. Maar zonder inkt natuurlijk. Bij het toestelletje wordt ook een app meegeleverd die je kan downloaden op je smartphone.

Wanneer je dat gedaan hebt, dan kan je via je smartphone een scan maken van je gezicht. Als die succesvol is afgerond kan de app op zoek gaan naar wat je huid nodig heeft om optimaal gezond te zijn. Je kan zelf ook bepaalde eisen opleggen, zoals bijvoorbeeld iets dat goed is voor je poriën.

Als die stap afgerond is, gaat Perso bepaalde ingrediënten mengen, die in de cartridges zitten. Uiteindelijk zal er uit het smart device een crème komen, die je dan op je gezicht kan smeren.

Drie verschillende uitgaves

Het toestel komt in drie verschillende uitgaves. Zo moet je namelijk aparte toestellen kopen voor lippenstift, gezichtscrème en foundation. Er bestaat niet één toestel dat de drie taken op zich kan nemen.

Wat wel de moeite is aan het lippenstift-toestel is dat je foto’s kan maken van je kleren. Op die manier kan je met de app zoeken naar een lippenstift die perfect past bij je outfit. Daarnaast zou het ook mogelijk zijn om je sociale media te linken aan de app. Op die manier kan je dus de make-up dragen van je favoriete influenceer.

En je hoeft die make-up niet direct op je gezicht te smeren. Want je kan via de app en augmented reality eerst uittesten of het nieuwe kleurenpalet wel iets voor jou is. Met één cartridge heb je genoeg om 30 keer lippenstift aan te brengen.

Je zal wel nog even moeten wachten vooraleer de Perso op de markt komt. L’Oréal zelf zet de releasedatum momenteel op 2021. Een richtprijs is momenteel nog niet bekend.

Gesponsorde artikelen