Left Right
scrollTop top

Louis Vuitton eert Virgil Abloh met zijn laatste show: Bekijk het hier


Virgil Abloh
© Bertrand-Hillion Marie-Paola / Abacapress (via Isopix)

Afgelopen zondag moest de modewereld afscheid nemen van een grote naam. Virgil Abloh, de creatief directeur van Louis Vuitton verloor zijn strijd tegen kanker. Abloh vocht al jarenlang in stilte tegen de ziekte, maar overleed zondag op 41-jarige leeftijd. Als laatste eerbetoon heeft Louis Vuitton nu zijn laatste collectie, die voor Spring-Summer 2022 alsnog gehouden. En die kan je op YouTube volledig herbekijken.

Virgil Abloh richtte in 2013 het streetwearlabel Off-White op. Later ging hij aan de slag als creatief directeur bij Louis Vuitton, daar bleef hij tot het einde van zijn leven aan de slag.

Virgil Abloh

De Amerikaan maakte recent nog een collectie voor Spring-Summer 2022, wat uiteindelijk zijn laatste werd. Als laatste eerbetoon aan de ontwerper heeft Louis Vuitton de modeshow georganiseerd. Daarop was dus het laatste werk van Abloh te zien.

De volledige show, die de toepasselijke naam ‘Virgil was here’ kreeg, kan je herbekijken op YouTube. De show duurt 22 minuten en bestaat naast de modeshow ook uit een inleidend filmpje. Daarin zien we hoe een jongetje met zijn fiets door Miami rijdt tot hij bij een luchtballon komt. Hij klimt in de luchtballon die ook op de plaats van de modeshow te zien is. Tijdens de show krijgen we ook quotes van Virgil Abloh te horen.

Op het einde van de show, het moment waarom normaal de ontwerper naar voor komt, verscheen nu het – zichtbaar geëmotioneerde – team van Virgil Abloh op het podium.

Bekijk hier de laatste modeshow van Virgil Abloh:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…