Britse ‘Love Island’-deelnemers blijken geen aardrijkskundegenieën: “Ligt Barcelona in Rome?”

Love Island is niet alleen bij ons een gigantische hype. Ook in Groot-Brittannië, waar het realityprogramma al aan z’n vijfde seizoen bezig is, is het immens populair. Al blijken de kandidaten er niet altijd even snugger. Wanneer een deelneemster plots te weten komt dat Edinburgh blijkbaar in Schotland ligt, volgt er een hallucinant stukje televisie. “Ligt Barcelona in Rome?”

VIER wist al voor het werd uitgezonden dat ze met Love Island een nieuwe hit in huis hadden. Sinds het format in 2015 opnieuw van stal werd gehaald door de Britse zender ITV (de originele show dateert al van 2005, al ging het toen wel om bekende deelnemers), groeide het aantal kijkers ieder seizoen.

Love Island ook bij ons een gigantisch succes

Het vierde seizoen haalde het programma zo gemiddeld net geen vier miljoen kijkers, en dat succes merkten ze ook in een hoop andere landen. Het format werd gekocht door, onder andere, Denemarken, Finland, Duitsland, Ierland, de Verenigde Staten, Zweden en dus ook België.

En ook in ons land groeide het in een mum van tijd uit tot een gigantisch succes (al kon de voice-over de eerste dagen wel op een pak kritiek rekenen) en volgen nu honderdduizenden mensen het wel en wee van de verschillende koppels. De show krijgt echter ook wel vaak kritiek, niet in het minst in ’thuisland’ Groot-Brittannië. En die critici hebben nu nog wat extra ammunitie gekregen om het programma te bekritiseren.

“Dublin ligt in Ierland, wist je dat?”

In de Unseen Bits (stukken die het niet tot de uiteindelijke afleveringen schopten maar waarvan de makers het wel de moeite vonden om ze te delen via sociale media) van 6 juli kregen we een werkelijk hallucinant gesprek te zien tussen Belle, Joanna en Jourdan.

Belle bekende dat ze niet had gedacht dat Anton z’n moeder een Schots accent zou hebben, waarna ze ook zei dat “dat meteen ook duidelijk maakte dat Edinburgh in Schotland ligt”. Dat was blijkbaar ook choquerend nieuws voor Joanna: “Echt? Dat wist ik niet, oh my God!” “Echt?”, reageerde Belle, die Joanna nog wat ‘nieuwe’ dingen probeerde aan te leren: “Dublin ligt in Ierland, wist je dat?”

“Barcelona ligt in Italië”

Maar die wist plots niet meer van welk hout pijlen te maken. “Ligt Italië in Rome of Rome in Italië?”, vroeg ze zich plots verwonderd af. Jourdan, die tot lijdzaam toekeek, bevestigde dat Rome inderdaad de hoofdstad van Italië was. Maar dan nam het gesprek een werkelijk ongelofelijke wending.

Belle was door al de aardrijkskundevraagstukken volledig de weg kwijt: “Ligt Barcelona in Rome?” Wie dacht dat Jourdan de enige was die wel had opgelet tijdens haar aardrijkskundelessen was er meteen ook aan voor de moeite. Want het was net Jourdan die zorgde voor de passende afsluiter: met volle overtuiging zei ze dat Barcelona ook in Italië lag.

Bekijk het hele hallucinante gesprek hieronder:

Britse Love Island-fans wisten niet wat ze net hadden gezien:

https://twitter.com/Therealestgift/status/1147600839521030144
https://twitter.com/32DRF/status/1147599430863982592

Vooral het zelfvertrouwen waarmee Jourdan het zei, konden vele kijkers echt niet vatten:

https://twitter.com/itswazzz/status/1147675264480137216
Meer
Lees meer...