Left Right
scrollTop top

Lukaku krijgt plekje in UEFA’s ‘Team of the Tournament’


Romelu Lukaku
© Andreas Gebert/Pool Photo via AP (via Isopix)

Na het Europees Kampioenschap voetbal stelt de UEFA traditioneel het ‘Team of the Tournament’ op. Dat is het elfta dat volgens de voetbalbond de beste prestaties heeft geleverd tijdens het EK. En een van die felbegeerde plekjes is weggelegd voor onze Romelu Lukaku.

Het EK voetbal zit er sinds zondag op. In de spannende finale kon Italië Engeland verslaan na verlengingen en penalty’s. We wisten al dat de Italiaanse keeper Gianluigi Donnarumma door de UEFA werd uitgeroepen tot ‘Player of the Tournament’. Maar nu maakt UEFA ook de andere spelers in het ‘Team of the Tournament’ bekend.

Team of the Tournament

Het mag niet als een verrassing komen dat vijf van de elf plekjes in het ‘Team of the Tournament’ ingenomen worden door Italiaanse spelers. Naast doelman Gianluigi Donnarumma, zijn namelijk ook verdedigers Leonardo Bonucci en Leonardo Spinazzola te vinden bij de elf beste spelers van het EK van 2020. Op het middenveld vinden we de Italiaan Jorginho en in de aanval staat Federico Chiesa.

Verliezend finalist Engeland heeft drie spelers in het ‘Team of the Tournament’. Het gaat daarbij om verdedigers Kyle Walker en Harry Maguire en aanvaller Raheem Sterling. De overblijvende plekjes worden ingevuld door de Deen Pierre-Emile Højbjerg en de Spanjaard Pedri op het middenveld. En onze eigen Romelu Lukaku in de spits.

Romelu Lukaku

Romelu Lukaku wordt door de UEFA dus gezien als een van de elf beste spelers van het afgelopen EK. Daarbij is Lukaku ook de enige speler die in het ‘Team of the Tournament’ te vinden is die de halve finale van het EK niet haalde.

Lukaku scoorde vier van de negen doelpunten van de Rode Duivels en staat daarmee op de tweede plaats in de ranking van de topschutters van dit toernooi. Enkel de Portugees Cristiano Ronaldo en de Tsjech Patrik Schick deden beter met elk vijf doelpunten.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…