Maël nekt zichzelf met extreme kritiek in Mijn Pop-uprestaurant: “Salade van de Panos”

Een donker kantje van Maël zou het Gentse duo wel eens zuur kunnen opbreken. De deelnemers moesten bij elkaar gaan eten en Maël bleek plots wel heel kritisch. Salade uit de Panos, saus die eerder op ketchup lijkt,… En dat terwijl de andere kandidaten in Gent zelf niet helemaal tevreden waren. Niet goed voor de populariteit van de dames. Intussen heeft Hasselt zoals verwacht al zo goed als zeker de eerste nominatie op zak.

The game is on, en Maël koos meteen voor de aanval. Dinsdag weten we welke twee restaurants als eerste de deuren dreigen te moeten sluiten. Om die twee namen te kiezen, mochten de kandidaten bij elkaar gaan eten, maar tegelijk was er ook een recensent op pad. Sterrenchef Axel Colonna-Cesari, bekend als de man met de drie sterren omdat hij met drie verschillende zaken een Michelinster heeft veroverd. Hij zorgde voor de interessantste culinaire opmerkingen over de maaltijden, maar zijn commentaar verbleekte bij het Komen Eten-gevoel dat zoals ieder seizoen in Mijn Restaurant ook nu niet mocht ontbreken. Maël is als enige in de val gelopen: met extreem pittige en vaak overdreven commentaar maakte ze zich niet populair. Niet zozeer bij de andere kandidaten, maar vooral bij de kijker. Op Twitter zagen we tijdens de uitzending de Gentse populariteit zo in elkaar storten. Hopen maar voor Maël en Stefanie dat het eigen is aan Twitter dat de Gentenaars compleet worden afgebroken.

Eigenlijk had Maël als kok niet eens mogen deelnemen aan de proeverij, maar door de financiële problemen van haar zaak staat ze niet echt meer in de keuken. Toch wel een beetje bizar dat de chef-kok van een restaurant als eerste verhuist wanneer er moet worden bespaard op het zaalpersoneel. Hoe dan ook veranderde ze als de enige kok van het gezelschap in een extreme monsterversie van Peter Goossens en Sergio Herman bij elkaar opgeteld.

VTM

KORTRIJK: “Sla uit de Panos”

Kortrijk mocht als eerste de andere kandidaten verwelkomen. Voor het spel natuurlijk, want Stefaan en Barbra moeten zich dankzij hun wildcard helemaal geen zorgen maken over kritische concurrenten en recensenten die undercover gaan. Een lekker etentje zonder meer, maar dus niet voor Maël. Hoewel die kritiek bij Kortrijk niets meer kan uithalen, steekt ze meteen stevig van wal. Haar eerste opmerking over een iets te zoet gerecht, is nog wel leuk gevonden: “In West-Vlaanderen zeggen ze zoet in plaats van zout.” Peter Goossens had het niet beter kunnen bedenken. Al is het maar omdat hij zelf een West-Vlaming is. Daarna wordt de kritiek echter alleen maar scherper. “Ik vind dat dit de sla is die je bij de Panos op je broodje krijgt.” En: “Ik was precies fish and chips aan het eten met salade erbij.” Het zet je wel aan tot nadenken wanneer je vandaag een Panos-broodje zou eten. En wat is er eigenlijk mis met een lekker bord fish and chips?

Zelfs de vissoep die door Peter Goossens de hemel werd ingeprezen, kan Maël helemaal niet smaken. Ze begint vervolgens haar gerechten zelf met peper en zout te kruiden, waarop Nathan onschuldig grapt dat Peter Goossens dat met zijn pasta ook gedaan heeft. Tot slot is zelfs het ijs niet lekker. Barbra lijkt haar de mond te kunnen snoeren met de boodschap dat het ijs wel degelijk home-made is, maar helaas… “Zelfgemaakt ijs zou een betere smaak moeten hebben. Het is wat synthetisch.” Zou de Panos eigenlijk ijs serveren? Gelukkig is er Hanne nog om te verduidelijken dat Stefaan voor een eenvoudige keuken wou gaan en dat goed doet.

Ook de echte recensent kwam al eens proeven in Kortrijk en Colonna-Cesari was wel redelijk tevreden. Enkel aan het dessert moeten ze nog wat werken – dus toch – en voor de kingkrab zou hij zeker terugkeren.

VTM
VTM

GENT: Beter dan wat Peter Goossens ervan vond

Op naar een zaak waar het er nog wel toe doet. Maël kan het nu zelf eens bewijzen tegenover de andere kandidaten. Over het algemeen zijn ze zeer tevreden en ze vragen zich af waarom Peter Goossens Gent zo zwaar heeft afgebroken. Maar perfect is het niet. Barbra ondervindt veel problemen met het concept van de twee borden – oud en nieuw. Ze is niet geheel op haar gemak, omdat ze niet weet wat ze dan eerst moet eten. Maar ook de doodeerlijke Hanne probeert voorzichtig kritiek te formuleren. Ze had er gewoon meer van verwacht en weet dat de Gentse dames tot veel beter in staat zijn. Een gevoel dat veel mensen op dit ogenblik bij Gent hebben, ze moeten zich gewoon even herpakken.
VTM

ANTWERPEN: Jeremy scoort weer

Het blijft de goede kant opgaan met Antwerpen. De wildcard hebben ze niet, maar de gerechten van Jeremy steken er bij de kandidaten echt bovenuit. Barbra geeft prompt toe dat zij dat bij hen niet kunnen serveren en zelfs Maël heeft veel respect voor haar concurrent. Ook de inrichting staat de Gentse kok erg aan. Al blijft dat niet duren, want na een tijdje herbegint de kritiek. Nu is de kruiding niet goed en de choronsaus smaakt meer naar ketchup. Gelukkig hoort Noémie het niet altijd, want anders had dit op een Antwerps-Gentse egoclash kunnen uitdraaien. Laat ons het er gewoon bij houden dat Maël een gedroomde deelnemer voor het programma Komen Eten zou zijn.

BRUSSEL: Wijn uitspuwen bij de klanten

We zouden het haast vergeten, maar er liep ook nog een echte recensent rond. Axel Colonna-Cesari is net zoals de meeste andere chefs heel tevreden over de kwaliteit van de gerechten bij Sticks & Stones. Helaas draait de zaak zonder Hanne weer helemaal in het honderd en moet hij meer dan twee uur op zijn hoofdgerecht wachten. Tot overmaat van ramp begint de maître ook nog eens wijn uit te spuwen op amper een meter van de klanten. Hopelijk vergist die zich op het einde van een lange avond eens niet van glas. De hoofdgerechten gaan trouwens wel de mist in door de slechte organisatie die Brussel blijft parten spelen. Maar toch nog goed nieuws voor Brussel: Colonna-Cesari zou zeker nog eens terugkomen om Jaro een tweede kans te geven, want hij heeft echt talent.
VTM

HASSELT: De pasta is weer mislukt

We vrezen het ergste voor Hasselt. Als Gent en Antwerpen volgende week geen vreemde dingen uithalen, kan het niet anders of de Limburgers hebben de nominatie van de recensent aan hun been. Het onthaal was heel kil en het gezellige gevoel van anders was zonder Nathan ver te zoeken. Maar het wordt helemaal dramatisch wanneer de pasta op tafel komt. Die is nog rauw en dat maakt Colonna-Cesari heel kwaad: “Dat kan toch niet, een Italiaans restaurant dat geen pasta kan koken.” Zijn buren beamen het, maar gaan even later in de videoruimte wel hun lof betuigen. Zo blijft de keuken in de waan dat het lekker is. “Als je dat niet kan, doe je beter niet mee aan dit programma.”

Het scheelde niet veel Colonna-Cesari was een broodje met sla gaan bestellen in de lokale Panos, maar gelukkig is de herkansing veel beter. Ook het hoofdgerecht valt in de smaak. En toch is de conclusie hard voor Hasselt: de recensent zou niet terugkeren.

VTM
Volgende week gaat de recensent nog eten in Antwerpen en in Gent. Maar we kijken vooral uit naar deel 2 van Komen Eten in Brussel en Hasselt. En als we voorlopig een pronostiekje moeten doen voor de nominaties: Hasselt tegen Gent?
Meer
Lees meer...