Maker ‘The Simpsons’ ontkent dat Homer Bart nooit meer zal wurgen: “Er verandert niets”

In tegenstelling tot eerdere berichten zijn de makers van The Simpsons niet van plan te stoppen met de vaak terugkerende grap over Homer die Bart wurgt. Daarover was recent nochtans sprake nadat Homer daar zelf op alludeerde in een aflevering.

The Simpson bestaat ondertussen al 34 jaar en in die tijd zijn er al meer dan 750 afleveringen gemaakt. Hoewel de makers al een idee hebben hoe de reeks zal eindigen, is het niet bekend wanneer dat einde precies zal komen. Het mag dan ook niet verwonderen dat sommige grappen regelmatig terugkeren.

Homer Simpson

Een van die vaak terugkerende moppen is Homer Simpson die zijn oudste kind Bart zo hard wurgt dat die zijn ogen beginnen uitpuilen en hij zijn tong uitsteekt. Maar het leek er even op dat we deze grap nooit meer zouden zien in The Simpsons.

In de derde aflevering van het 35ste seizoen – met de naam ‘McMansion & Wife’ – verwees Homer daar namelijk zelf naar. Het onderwerp kwam ter sprake als de nieuwe buurman van het gezin Homer complimenteert met zijn stevige handdruk. “Kijk, Marge, het wurgen van Bart heeft zijn vruchten afgeworpen. Grapje, dat doe ik niet meer. De tijden zijn veranderd”, reageerde Homer daarop. Daarop concludeerde iedereen dat de makers van The Simpsons hadden besloten deze mop niet meer te maken.

“Er verandert niets”

James L. Brooks, een van de makers van The Simpsons heeft dat nu echter ontkend. “Denk maar geen seconde dat we iets gaan veranderen. Er wordt niets braver, niets, niets, niets”, zegt hij aan People. “Hij zal nog steeds gewurgd worden, als je die vreselijke term wil blijven gebruiken. Hij zal op een specifieke manier liefde blijven ontvangen van zijn vader.”

Hoewel The Simpson dus officieel nog niet einde van deze grap willen aankondigen, is het sowieso al even geleden dat hij te zien was. De laatste keer was in seizoen 31 enkele jaren geleden.

Meer
Lees meer...