Maluma komt naar België met nieuwe wereldtournee

Maluma
GettyImages

De Colombiaanse zanger Maluma komt volgend jaar naar het Sportpaleis in Antwerpen op 26 maart. Dat maakte hij vanmorgen bekend. De zanger brak in 2010 door met zijn hit Farandulera en sindsdien ging het snel.

In 2010 kwam de carrière van de Colombiaanse zanger Maluma in een stroomversnelling terecht. Zo scoorde hij een hit met het nummer Farandulera. Daarna ging het snel voor de zanger en maakt hij onder andere nummers met Shakira en Madonna.

Chantaje

Bij ons brak hij écht door met zijn nummer Chantaje dat hij samen met Shakira maakte. Daarmee stond hij maar liefst 15 weken in de Vlaamse hitlijsten. Als je nu niet meer exact weet hoe dat nummer klonk, dan kan je het hieronder nog eens beluisteren.

In mei bracht de Colombiaan al een nieuw album uit dat de naam ’11:11′ kreeg. Dat is het vierde studioalbum van Maluma. Nu koppelt hij daar ook een gelijknamige wereldtournee aan.

Momenteel is hij één van de meest succesvolle Spaanstalige artiesten van het moment. Dat heeft hij volgens eigen zeggen te danken aan een combinatie van ballads, mambo, merengue en reggaeton. Die veelzijdigheid is Maluma’s sterkste punt en dat laat zich ook merken wat betreft muziekprijzen. Zo is de zanger onder andere al genomineerd voor MTV Music Awards en de Billboard Music Awards.

Maluma en J.Lo

In de Verenigde Staten is de tour al van start gegaan. Daar trad Maluma afgelopen vrijdag op in New York City. De special act was zeker een meerwaarde. Niemand minder als Jennifer Lopez kwam het podium opgelopen. De twee zongen vervolgens J.Lo’s nummer No Me Ames dat stamt uit 1999. De Colombiaan kon niet alle lyrics perfect meezingen, maar dat vond J.Lo helemaal niet erg. Zij wist namelijk wanneer ze moest inspringen om Maluma uit de nood te helpen.

Het is niet gek dat de twee samen gespot worden. Want ze spelen allebei mee in de nieuwe film Marry Me. Daarin zal ook Owen Wilson te zien zijn. De twee zangers waren tijdens het concert eigenlijk opnames aan het doen voor de nieuwe film.

Wie Maluma op 26 maart zelf wil bekijken, kan vanaf vrijdag tickets voor de 11:11 World Tour kopen.

Gesponsorde artikelen