Mariah Carey is de eerste artiest die in vier verschillende decennia op nummer-1 staat

Mariah Carey - Merry Christmas
Mariah Carey - Merry Christmas

Mariah Carey is de eerste artiest die de eerste plaats behaalt in de Billboard Hot 100 lijst over vier verschillende decennia. Dat wil zeggen dat de zangeres een nummer-1-hit had in vier verschillende decennia. En dat heeft ze te danken aan haar bekendste lied All I Want For Christmas Is You.

Mariah Carey kennen we ondertussen van hits zoals Emotions. Maar haar allerbekendste nummer is zonder twijfel All I Want For Christmas Is You. En het is dankzij dat nummer dat de Amerikaanse zangeres een nummer-1-lied behaalde in vier verschillende decennia.

All I Want For Christmas Is You

Dat wil zeggen dat Carey zowel in de 90’s, 00’s, 10’s en 20’s, de eerste plaats behaalde in de Billboard Hot 100 lijst. Dat maakte Billboard zelf bekend. Carey zal dus al zeker in de eerste week van 2020 op de eerste plaats belanden. En dat doet ze met haar alombekende kerstlied. Eerder raakte namelijk al bekend dat het de eerste keer is dat Carey met All I Want For Christmas Is You bovenaan de Billboard Hot 100 belandde. En dat terwijl haar kerstnummer al 25 jaar oud is.

Als je wil weten hoe Carey’s bekende kerstlied tot stand kwam, dan kan je hier het hele verhaal lezen.

Billboard

In de geschiedenis van Billboard was er geen enkele andere artiest die Carey kon nadoen. Enkel Britney Spears, Usher en Christina Aguilera stonden in drie verschillende decennia op de eerste plaats in de lijst.

De Billboard-lijst is een Amerikaanse hitlijst die rekening houdt met de muziekverkoop, speeltijd op de radio en streaming binnen de Verenigde Staten en die ook rangschikt. Het wordt gezien als een van de meest gezaghebbende lijsten.

Gesponsorde artikelen