Left Right
scrollTop top

Mariah Carey nu ook aangeklaagd door broer na autobiografie


Mariah Carey
© Mariah Carey – Isopix (via Apple TV+)

Mariah Carey bracht in september 2020 een autobiografie uit. Die kreeg de naam The Meaning of Mariah Carey, maar werd niet bij iedereen even positief onthaald. Zo klaagde Alison, de zus van Mariah Carey, de zangeres al aan omdat haar imago geschonden wordt in de memoires. En nu sleept ook Morgan Carey z’n zus voor de rechter om wat zij in haar autobiografie over hem schrijft.

Mariah Carey wordt voor de rechter gesleept door haar broer, Morgan. Hij vindt het niet kunnen dat z’n zus hem omschrijft als gewelddadig en crimineel. Door haar foutieve beweringen heeft hij naar eigen zeggen “extreme mentale angsten” uitgestaan en is z’n “reputatie serieus beschadigd”.

Gewelddadig en crimineel

In The Meaning of Mariah Carey staat te lezen dat er “12 politieagenten nodig waren” om de vader en de broer van de zangeres uit elkaar te halen. Maar Morgan Carey benadrukt dat z’n zus dat “venijnig gevecht” heeft verzonnen. Mariah Carey schreef ook dat ze toen ze jong was door haar broer mishandeld werd.

Daarnaast klaagt Morgan Mariah aan om fragmenten waarin ze beweert dat hij geld van haar wou aftroggelen nadat ze een wereldberoemde zangeres werd en dat hij “de criminele toer” is opgegaan. Hij sleept ook co-auteur Michaela Angela Davis, de uitgever én de drukker van het boek voor de rechter.

Ook al aangeklaagd door zus

De zus van Mariah Carey heeft zo’n maand geleden precies hetzelfde gedaan. Alison klaagde Mariah aan omdat die in het boek vertelde dat ze door Alison gedrogeerd was toen ze zelf amper 12 jaar oud was. Op dat moment was Alison 20 jaar oud.

Toen ze gedrogeerd was, werd Mariah ook meegenomen voor een “levensgevaarlijke autorit” met een vriendje van een van de oudere zussen, die op dat moment een wapen op zak had. Elders in het boek staat te lezen dat Alison kokend hete thee over Mariah heeft gegooid.

Schadevergoeding?

Alison eist een schadevergoeding van 1,25 miljoen dollar. Da’s ongeveer een miljoen euro. Of Morgan een schadevergoeding wil van Mariah Carey is niet bekend.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…