Mariah Carey verpulvert Spotify-record met ‘All I Want For Christmas Is You’

Op het einde van het jaar is Mariah Carey niet weg te denken van de radio. Haar monsterhit All I Want For Christmas Is You is ondertussen al 26 jaar oud, maar elk jaar kwelen miljoenen mensen toch nog mee. Da’s dit jaar niet anders geweest. Op kerstavond is All I Want For Christmas Is You maar liefst 17,2 miljoen keer gestreamd op Spotify, een absoluut record.

Naar jaarlijkse gewoonte heeft Mariah Carey een paar weken geleden ‘officieel’ het feestseizoen in gang getrapt. Elk jaar luisteren miljoenen mensen tijdens de kerstperiode namelijk naar dé kersthit der kersthits, haar All I Want For Christmas Is You.

Spotify-record

En dit jaar hadden mensen extra nood aan de kerstsfeer. Want nog nooit eerder is een nummer op 24 uur tijd zo vaak gestreamd op Spotify als All I Want For Christmas Is You eergisteren. Op kerstavond is het nummer wereldwijd 17,223 miljoen keer gestreamd, een absoluut record.

Op 24 december bestond bijna de hele top 20 van meest beluisterde nummers op Spotify uit kerstliedjes. Naast All I Want For Christmas Is You luisterde de hele wereld naar Last Christmas van Wham!, Santa Tell Me van Ariana Grande en It’s Beginning To Look A Lot Like Christmas van Michael Bublé.

In België zag de lijst er grotendeels hetzelfde uit, al waren ook enkele verschillen. Bij ons deed Ariana Grande het een stuk minder goed. Haar Santa Tell Me staat maar op plaats 6 in de lijst. It’s The Most Wonderful Time of the Year van Andy Williams staat op 3.

“WOW”

Het was Mariah Carey zelf die het nieuws over haar gloednieuwe record naar buiten bracht. Ze deed dat via haar geliefde Twitter-account. “WOW”, schreef ze daar. “Ik weet dat mensen denken dat ik poen schep (geheimpje: artiesten krijgen weinig geld voor streams). Maar de echte reden waarom ik zo verwonderd en dankbaar ben, is dat dit nummer elk jaar zoveel plezier geeft aan mensen. Bedankt en zalig kerstfeest!”

Meer
Lees meer...