Mariah Carey en haar ‘All I Want For Christmas Is You’ terug op nummer 1 in de hitlijsten

De feestdagen komen steeds dichterbij. Da’s aan verschillende dingen te merken. En net zoals elk jaar is die ene monsterhit van Mariah Carey één van die tekenen. All I Want For Christmas Is You keert jaar na jaar terug in de hitlijsten over de hele wereld, en nu prijkt het nummer helemaal bovenaan de Billboard Hot 100.

Het is zover: Mariah Carey en haar monsterhit All I Want For Christmas Is You zijn weer niet meer weg te denken uit playlists over de hele wereld. Zoals elk jaar in december wint het nummer weer massaal aan populariteit in de aanloop naar de feestdagen.

Nummer één

En die populariteit heeft in de Verenigde Staten een hoogtepunt bereikt. All I Want For Christmas Is You staat namelijk op nummer één in de Billboard Hot 100. Da’s de lijst met de populairste nummers, gebaseerd op verkoop, streaming en speeltijd op de radio.

Dat plaatsje heeft Mariah Carey ook een record opgeleverd. Ze heeft namelijk Rihanna geëvenaard als het gaat om aantal nummers dat minstens vier weken op nummer één staat. Ze hebben nu allebei zeven zulke nummers, en niemand deed ooit beter.

De zangeres is zelf ook enthousiast over haar gloednieuwe nummer 1. Al is het nummer helemaal niet nieuw. All I Want For Christmas Is You verscheen namelijk al in 1994. Opvallend genoeg steeg het pas vorig jaar (jep, 25 jaar later) naar nummer één in de Billboard Hot 100.

Vorig jaar loste Mariah Carey nog een nieuwe video voor All I Want For Christmas Is You:

Oh Santa!

All I Want For Christmas Is You is niet het enige kerstnummer van Mariah Carey dat in de Hot 100 staat. Op nummer 76 vinden we de nieuwe versie van het nummer Oh Santa! terug. Die nieuwe versie is er eentje samen met Jennifer Hudson en Ariana Grande.

Mariah Carey’s Magical Christmas Special

Dat 2020 geen gemakkelijk jaar was, weet Mariah Carey natuurlijk ook. Daarom ging ze voor Apple TV+ in zee voor een heuse kerstspecial. Mariah Carey’s Magical Christmas Special is sinds begin deze maand beschikbaar via het streamingplatform.

Meer
Lees meer...