Marilyn Manson klaagt Evan Rachel Wood aan wegens smaad omtrent beschuldigingen seksueel misbruik

Zanger Marilyn Manson, wiens echte naam eigenlijk Brian Warner is, heeft zonet actrice Evan Rachel Wood (Westworld), met wie hij enkele jaren een relatie had, aangeklaagd wegens smaad. Dat zou als gevolg komen van haar beschuldigingen van seksueel misbruik tegen hem, waarvan Manson beweert dat het een “kwaadwillige leugen” is.

In de aanklacht, die vandaag op woensdag 2 maart 2022 werd ingediend in het Hooggerechtshof van Los Angeles en is verkregen door Variety, beweert Marilyn Manson – wiens echte naam Brian Warner is – dat actrice Evan Rachel Wood en haar huidige romantische partner Ashley Gore aka Illma Gore hem “publiekelijk hebben afgeschilderd als een verkrachter en misbruiker”. De zanger noemt het een “kwaadwillige leugen die zijn succesvolle muziek-, tv- en filmcarrière heeft doen ontsporen”.

De aanklacht

De aanklacht onthult nog allerlei andere feiten en zegt dat Wood en Gore Mansons computer en sociale media hebben gehackt om bewijs te fabriceren. Daarnaast zouden ze nog andere documenten hebben vervalst en valse informatie hebben verspreid, waarbij zelfs wordt gezegd dat de twee vrouwen zich voordeden als een agent van de FBI om dat allemaal te kunnen doen.

“We dienen de aanklacht nu in omdat we in staat zijn geweest om een overweldigende hoeveelheid bewijs te verzamelen, waaronder zowel documenten als getuigenissen. Die bewijzen dat de verhalen die Evan Rachel Wood en haar mede-samenzweerder Illma Gore hebben verspreid zowel wraakzuchtig als aantoonbaar onwaar zijn”, vertelde Manson’s hoofdadvocaat Howard King aan Deadline.

“Het is ongelooflijk belangrijk om een onderscheid te maken tussen het karakter van ‘Marilyn Manson’ en de man Brian Warner”, voegden zijn advocaten nog toe. “De beweringen van Wood kunnen weerklank vinden vanwege het opzettelijk ‘shockerende’ karakter van ‘Marilyn Manson’, maar ze weerspiegelen eenvoudigweg niet de waarheid. De gefabriceerde feiten en verhalen die deze samenzweerders (Wood en Gore) een decennium na het beweerde misbruik hebben verteld, zijn nooit gebeurd.”

Evan Rachel Wood

Wood was een van de vrouwen die begin vorig jaar naar voren kwam met beschuldigingen van seksueel misbruik tegen Manson. In een Instagrampost van toen, schreef Wood: “De naam van mijn misbruiker is Brian Warner, ook bekend als Marilyn Manson. Hij begon me te lokken toen ik een tiener was en misbruikte me jarenlang op gruwelijke wijze. Ik werd gehersenspoeld en gemanipuleerd tot onderdanigheid. Ik ben klaar met het leven in angst voor wraak, gemene roddels, of chantage. Ik ben hier om deze gevaarlijke man te ontmaskeren en de vele industrieën die hem in staat hebben gesteld aan de kaak te stellen, voordat hij nog meer levens verwoest. Ik sta achter de vele slachtoffers die niet langer zullen zwijgen.”

De relatie van Wood en Manson raakte bekend in 2007, toen zij 19 jaar was en hij 38. Ze verloofden zich in 2010, maar gingen later dat jaar uit elkaar. Nadat de beschuldigingen tegen Manson naar buiten kwamen, werd hij ontslagen door zijn platenlabel, manager en CAA, evenals van een rol in de show American Gods.

Phoenix Rising

Manson’s rechtszaak tegen Wood komt vlak nadat HBO de trailer lanceerde van zijn aankomende documentaire Phoenix Rising, waarin de Westworld-actrice centraal staat. De docu ging al in première op het Sundance filmfestival en zal vanaf 15 maart op HBO verschijnen.

Phoenix Rising gaat dieper in op Woods’ beschuldigingen tegen Manson en verduidelijkt ook het ontstaan en de werking van de Phoenix Act (waar de documentaire naar vernoemd is), een wet die de verjaringstermijn voor huiselijk geweld in Californië verlengt.

Bekijk de trailer voor de documentaire met Evan Rachel Wood hieronder:

Deel 1 van de documentaire Phoenix Rising is vanaf 15 maart te zien op HBO, deel 2 verschijnt op 16 maart. Bij ons mogelijk wat later op Streamz.

Meer
Lees meer...