Marilyn Manson gedumpt door platenlabel na beschuldigingen van misbruik door verschillende vrouwen

Evan Rachel Wood dropte een bom op Instagram waar ze haar ex-verloofde Marilyn Manson beschuldigde van misbruik. De actrice die onder andere bekend is van de serie Westworld sprak eerder al over huiselijk geweld, maar het is de eerste keer dat ze namen noemt. Vier vrouwen hebben zich intussen al bij de aanklacht Evan Rachel Wood aangesloten.

“De naam van mijn misbruiker is Brian Warner, ook gekend in de wereld als Marilyn Manson”, schreef Evan Rachel Wood op haar Instagram. Het is de eerste keer dat de actrice hem met naam en toenaam benoemt.

De twee werden een koppel in 2007 toen de actrice nog maar 19 jaar jong was. In 2010 verloofden de twee zich, maar dat verhaaltje duurde maar zeven maanden. Vandaag spreekt Evan Rachel Wood over jarenlange mishandeling, brainwashing en manipulatie.

Ook schrijft ze: “Ik ben het beu om in angst te leven voor vergelding, laster of chantage. Ik ben hier om deze gevaarlijke man te ontmaskeren vooraleer hij nog meer levens kan verwoesten.”

Reeds vier vrouwen

Ook dook het verhaal op van Ashley Walters, in het verleden de assistente van Manson. Zij had het in de Instagram Stories van Evan Rachel Wood over psychologisch misbruik, de interesse in folterpraktijken van de rockster en zijn voorstel om haar ‘uit te lenen’ aan andere mannen.

Ook zij heeft het over afpersing en het verspreiden van lasterlijke roddels na het beëindigen van hun professionele relatie. De vrouw geeft aan sindsdien met paniekaanvallen te kampen. Evan Rachel Wood zelf deelde in 2019 al dat ze elke dag op één of andere manier aan het misbruik moest denken, toen nog zonder namen te noemen.

In totaal zouden nu reeds vier vrouwen zich hebben gemeld met klachten jegens Marilyn Manson.

Geen label meer

Meteen liet platenlabel Loma Vista weten dat ze, na het vernemen van de “disturbing” beschuldigingen van Evan Rachel Wood het meest recente album van de zanger niet verder zullen promoten. Ook liet het label in een statement weten dat ze op geen enkele manier nog met Manson zouden werken in de toekomst.

Meer
Lees meer...