Betrapt: Matthias Schoenaerts krijgt rijverbod wegens rijden onder invloed cocaïne

Acteur Matthias Schoenaerts (44), onder andere bekend door zijn rollen in Erik Van Looys Loft, Rundskop, Red Sparrow en meest recent de Netflixfilm The Old Guard, is door de politierechtbank van Antwerpen veroordeeld tot een rijverbod van vier maanden. Daarbovenop kreeg hij ook een boete, omdat hij vorig jaar betrapt is op rijden onder invloed van cocaïne. De rechtbank legde hem ook nog een extra rijverbod op van 21 dagen wegens spookrijden.

Anderhalf jaar geleden werd de Rundskop-acteur in het centrum van Antwerpen tegengehouden door de politie, omdat hij met zijn auto een eenrichtingsstraat insloeg, wat dus maakte dat hij tegen de rijrichting in reed. De politieagenten voerden bij Schoenaerts ter plaatse ook een drugstest uit, waaruit bleek dat hij onder invloed van drugs, meer specifiek coke, was.

Het verleden

Recentere bloedtesten, voorgelegd door Schoenaerts’ advocaat, toonden aan dat het cocaïnegebruik maar een eenmalige fout van de acteur was. Maar de procureur haalde enkele vroegere boetes van hem naar boven, waaruit bleek dat de Loft-acteur al eerder twee maal beboet werd voor rijden onder invloed. Alsook twee keer wegens het overschrijden van de snelheidslimiet, schrijft De Morgen.

Wegens het rijverbod en de boete moet de acteur nu opnieuw een theoretisch en praktisch rijexamen afleggen, maar ook een aantal medische en psychologische testen, vooraleer hij opnieuw achter het stuur mag zitten.

Meer
Lees meer...