‘Mickey 17’, van regisseur Bong Joon-ho (‘Parasite’) met Robert Pattinson in de hoofdrol, krijgt eindelijk eerste trailer

De langverwachte film Mickey 17 komt er dan toch eindelijk aan. Na jaren van uitstel is regisseur Bong Joon-ho terug met een nieuwe film. Het gaat om een sciencefictionfilm met Robert Pattinson in de hoofdrol. En daarvan is er nu een eerste trailer.

Het is al van 2019 geleden dat Bong Joon-ho nog een film losliet op het publiek. Toen releasete hij Parasite, dat een jaar later zou uitgroeien tot een onverwachts Oscarsucces. De film kreeg toen zes nominaties op de Academy Awards en wist er daarvan vier te verzilveren. Zo won Parasite onder andere de Oscar voor Beste Film en Bong Joon-ho die voor Beste Regisseur en Beste Originele Scenario.

Jaren van vertragingen

Na dat succes en de drukte die daarbij kwam kijken, nam de Zuid-Koreaanse regisseur tijd om te werken aan enkele nieuwe projecten. Een van die projecten was de Hollywoodfilm Mickey 17 met Robert Pattinson in de hoofdrol.

Dat project kreeg de voorbije jaren echter meermaals af te rekenen met vertragingen, waardoor we tot nu moesten wachten voor er eindelijk een echte trailer is. Op woensdag 29 januari 2025 zal Mickey 17 dan eindelijk in de cinema verschijnen.

Mickey

De film Mickey 17 is gebaseerd op de sciencefictionroman Mickey7 van auteur Edward Ashton. Het verhaal volgt Mickey7, een zogenaamde “Expendable” – een vervangbare werknemer die deel uitmaakt van een menselijke expeditie naar de ijzige planeet Niflheim om deze te koloniseren.

Mickey wordt ingezet voor gevaarlijke, vaak suïcidale missies, en telkens hij sterft, wordt er een nieuw lichaam voor hem gegenereerd, compleet met zijn herinneringen. In de film Mickey 17 zal Mickey dus zelfs nog een reeks extra gruwelijke overlijdens hebben meegemaakt. Bij die laatste dood loopt het echter fout, want ineens zijn er twee Mickeys. Dat zorgt ervoor dat beiden hun leven ineens in gevaar is.

Naast Robert Pattinson als hoofdrolspeler bestaat de sterrencast verder ook nog uit onder andere Naomi Ackie (I Wanna Dance with Somebody), Steven Yeun (Beef), Toni Collette (The Sixth Sense) en Mark Ruffalo (Avengers).

Meer
Lees meer...