‘Mickey 17’ van ‘Parasite’-regisseur Bong Joon-ho met Robert Pattinson uitgesteld naar 2025

Mickey 17, de eerste nieuwe film van regisseur Bong Joon-ho na zijn Oscarwinnende film Parasite, zal later verschijnen dan eerder gepland. Voor de film kon Bong een indrukwekkende cast strikken, met onder andere Robert Pattinson, Naomi Ackie, Steven Yeun, Toni Collette en Mark Ruffalo.

De Zuid-Koreaanse regisseur Bong Joon-ho werkt nu al enkele jaren aan zijn volgende film. De film kreeg de naam Mickey 17 en zal een sciencefictionfilm worden waarin Robert Pattinson de hoofdrol zal spelen.

Mickey 17

Mickey 17 is gebaseerd op het boek Mickey7 van Edward Ashton. We volgen Mickey 17 (Robert Pattinson). Hij is een zogenaamde “expendable”, een “wegwerpmedewerker” die op expeditie wordt gestuurd om de ijsplaneet Niflheim te koloniseren. Telkens wanneer een Mickey sterft, wordt er een nieuw lichaam gecreëerd, dat de meeste van zijn herinneringen behoudt. Hierdoor is Mickey in principe onsterfelijk, maar draagt hij wel de herinneringen van al zijn levens met zich mee.

Naast Robert Pattinson zullen ook Naomi Ackie (The End of the F***ing World), Steven Yeun (BEEF), Toni Collette (Little Miss Sunshine) en Mark Ruffalo (Poor Things) te zien zijn in Mickey 17. Het wordt de eerste film van Bong Joon-ho sinds Parasite, waarmee hij de Oscar voor Beste Film won als eerste niet-Engelstalige film ooit.

De release van Mickey 17 stond gepland voor 29 maart 2024, maar nu heeft Warner Bros. laten weten dat deze datum met bijna een jaar wordt uitgesteld. Hierdoor zal de film op 31 januari 2025 verschijnen.

Meer dan een jaar geleden kreeg Mickey 17 al een eerste teaser. Bekijk deze hier:

Mickey 17 zal op 31 januari 2025 verschijnen in de zalen.

Meer
Lees meer...