‘Mickey 17’, nieuwe film van regisseur Bong Joon-ho (‘Parasite’) met Robert Pattinson in de hoofdrol, krijgt eerste teaser en releasedatum

Warner Bros. Pictures heeft een eerste korte teaser gedeeld van Mickey 17. Deze film, met Robert Pattinson in de hoofdrol, wordt het eerste van de Zuid-Koreaanse regisseur Bong Jong-ho sinds zijn Oscarwinnende film Parasite. Mickey 17 zal vanaf woensdag 27 maart 2024 te zien zijn in de Belgische cinema’s.

Het is al van 2019 geleden dat Bong Joon-ho nog een film losliet op het publiek. Toen releasete hij Parasite, dat een jaar later zou uitgroeien tot een onverwachts Oscarsucces. De film kreeg toen zes nominaties op de Academy Awards en wist er daarvan vier te verzilveren. Zo won Parasite onder andere de Oscar voor Beste Film en Bong Joon-ho die voor Beste Regisseur en Beste Originele Scenario.

Na dat succes en de drukte die daarbij kwam kijken nam de Zuid-Koreaanse regisseur tijd om te werken aan enkele nieuwe projecten. Het meest concrete daarvan is de film Mickey 17. Bong Jung-ho wist daarvoor zelfs Robert Pattinson te strikken voor de hoofdrol.

Mickey7

Mickey 17 is gebaseerd op het boek Mickey7 van auteur Edward Ashton dat dateert van begin 2022. Deze sciencefictionroman draait rond Mickey7, een zogenaamde Expendable. Dat zijn vervangbare werknemers die meereizen met een menselijke expeditie met als doel de ijswereld Niflheim te koloniseren. Tijdens die expeditie doet de crew voor alle gevaarlijke of zelfs suïcidale missies een beroep op Mickey. Als die daarbij om het leven komt, wordt er een nieuw lichaam geregenereerd met zo goed als alle herinneringen intact. Na zes doden begint Mickey7 echter steeds beter door te hebben hoe alles in elkaar zit.

Omdat Warner Bros. Pictures de filmrechten voor Mickey7 al kocht voor de roman gepubliceerd werd, bestaat de kans dat het verhaal van Mickey 17 enigszins zal afwijken van het boek. Om te weten hoe de aankomende film van Bong Joon-ho zal verlopen, zullen we wel nog even moeten wachten, want Mickey 17 wordt in de Verenigde Staten maar op 29 maart 2024 in de zalen verwacht. Bij ons zal de film vermoedelijk al vanaf woensdag 27 maart 2024 te zien zijn.

Bekijk hier de teaser van Mickey 17:

Meer
Lees meer...