Mike Ross speelt mee in het laatste seizoen van ‘Suits’

IMDB

Mike Ross komt terug voor het laatste seizoen van Suits, dat bevestigde Patrick J. Adams die Mike speelt in de populaire advocaten serie. Mike verliet de show op het einde van het zevende seizoen met als reden het naderende huwelijk van Mikes on screen-vrouw Meghan Markle met prins Harry. Nu, na een heel seizoen van de show zonder Harvey’s partner, zal de geniale advocaat terugkeren tijdens de vijfde aflevering van seizoen 9.

Groot nieuws voor alle Suits-fans: Mike komt terug. We moesten het al zonder onze favoriete Rachel doen tijdens het achtste seizoen maar zij heeft wel een reden die we kunnen begrijpen. Ze is namelijk getrouwd met de Britse prins Harry. Maar we stellen het ook zonder Mike, en hoewel we het in de verhaallijn wel snappen, konden we het niet aan. We misten zijn sarcastische intelligente opmerkingen en zijn gehakketak met Harvey. Maar nu is er goed nieuws, want hij keert officieel terug voor het negende en laatste seizoen van de serie.

Hier zie je het hartverscheurende einde van seizoen 7, wanneer Mike en Rachel vertrekken:

Harvey Specter en Mike Ross tegen elkaar

Seizoen 9 van Suits zal uit tien afleveringen bestaan en Mike Ross zou in de vijfde aflevering verschijnen. Maar deze keer keert hij niet terug als een bondgenoot van Harvey maar als een tegenstander. Mike Ross zal betrokken raken bij een zaak waar ook Harvey Specter (Gabriel Macht) en Samantha Wheeler (Katherine Heigl) in verwikkeld zijn. En Harvey tegen Mike? Dat zal zeker vonken geven. De entertainmentwebsite Deadline meldt dat er geruchten de ronde doen dat Patrick J. Adams ook zou terugkeren voor de finale van het seizoen, al is Mike Ross voorlopig enkel bevestigd voor aflevering vijf.

Adams vertelt aan Deadline: “Het doet me heel veel plezier om deel te kunnen uitmaken van het laatste hoofdstuk van Suits. Ik heb mijn tv-familie erg gemist en kijk er naar uit om te zien wat voor soort problemen Mike Ross voor de laatste keer bij de firma kan aanwakkeren.” Hij voegt er nog aan toe: “Maar ik heb wel een klein probleempje, als de garderobe-afdeling merkt dat ik verschillende kostuums gestolen heb toen ik wegging, zullen ze heel teleurgesteld zijn.”

Meer Darvey

Aaron Korsh, bedenker van de serie, uitvoerend producent en showrunner, vertelde aan Deadline dat er geen enkele twijfel over bestond dat Mike zou terugkeren voor het laatste seizoen. “Hij is de hoofdrolspeler van de show, de grondlegger, en we wilden hem allemaal maar al te graag terug hebben.” Maar hoe gaat de serie er nu uit zien? Korsh vertelde nog aan Deadline: “In het laatste seizoen van Suits staat de relatie van Harvey en Donna centraal, en hoe ze samen met hun partners Louis Litt (Rick Hoffman), Alex Williams (Dulé Hill), Katrina Bennett (Amanda Schull), en Samantha werken om hun bedrijf staande te houden.”

In seizoen 8 zie je de relatie tussen Harvey en Donna EINDELIJK openbloeien:

“Wanneer Mike terugkomt in aflevering 5, zal hij uiteindelijk verstrikt raken in een zaak tegen Harvey en Samantha,” zegt Korsh. “Hij weet niet precies dat Samantha erbij betrokken zal zijn wanneer hij terugkomt. Maar hij weet wel dat hij tegen Harvey zal moeten ‘vechten’ in de rechtbank. Een reeks gebeurtenissen brengt Samantha er ook bij.” De regisseur van de serie deelt nog mee dat er vooral veel grappige en emotionele scènes zullen zijn met Mike en de oude bende en dat de zaak meer zal teweegbrengen dan je eerst zou denken.

Keert Rachel ook terug?

Er waren enkele Britse tabloids die aanwezen dat Rachel Zane (Meghan Markle), ook zou terugkeren voor Suits. Maar volgens Korsh zijn deze geruchten verre van waar. Wel zullen er enkele updates zijn over Rachel, maar of het fictieve koppel een baby zou hebben gekregen lijkt ook niet waar, maar Korsh zegt wel: “Momenteel zit dat niet in de verhaallijn, maar zeg nooit nooit.”

Het laatste seizoen zal vanaf juli in de VS te zien zijn. Belgische kijkers moeten nog even geduld hebben, de serie wordt op Netflix uitgezonden, maar loopt een aantal seizoenen achter.

Gesponsorde artikelen