‘Moana 2’ krijgt eerste teaser trailer

Binnen enkele maanden krijgen de fans van Disney een vervolg op de succesfilm Moana. Moana 2 komt, net zoals Wicked, op 27 november uit en volgt opnieuw het verhaal van Moana, de dochter van een opperhoofd. Disney deelde zonet een eerste teaser.

De laatste jaren lijkt Disney zich vooral op live-action te richten. Zo zagen we al remakes van onder andere The Lion King, The Little Mermaid en Aladdin. Ook van Moana zou er een live-actionversie in de maak zijn, maar toch is het eerst tijd voor een tweede animatiefilm. Die komt in 2025 nog uit.

Moana 2

De eerste Moana dateert ondertussen al van 2016. De film gaat over de jonge Moana die samen met haar familie en nog heel wat anderen als stam op een eiland woont. Nadat haar oma komt te overlijden, is Moana vastberaden om de wereld te gaan verkennen. Tijdens haar reis over de grote oceaan ontmoet ze de halfgod Maui, die haar helpt bij haar missie om haar volk te redden en zichzelf te bewijzen als grote navigator.

Aan het einde van de eerste film komt Moana terug op het eiland en kan ze met andere reizigers uit de stam opnieuw de zee op om de wereld en andere eilanden te verkennen. Dat is waar ook de tweede film op zal verdergaan. In eerste instantie zou de tweede film een serie worden, maar naar eigen zeggen was CEO Bob Iger zo verrast door de mooie beelden dat er uiteindelijk een film werd van gemaakt.

Eerste trailer

Het eindresultaat krijgen fans vanaf 27 november te zien in de bioscoop. Vandaag deelde Disney alvast een eerste teaser trailer waarin we Moana na acht jaar terug te zien krijgen. Ondertussen is ze een ervaren bootreiziger en sterk op weg om het nieuwe stamhoofd van de stam te worden.

In de eerste trailer zien we dat Moana opnieuw een roep van haar voorouders krijgt en die ook volgt. Zij geven haar de opdracht om alle stammen en volkeren in de buurt terug te verenigen en op zoek te gaan naar een manier om elkaar te ondersteunen en te redden. Maar dat verloopt, natuurlijk, niet zonder gevaar.

Bekijk de eerste teaser van Moana 2 hier:

Meer
Lees meer...