Disney komt eind dit jaar nog met ‘Moana 2’

Naast een live-actionremake van Moana in 2025 komt er ook dit jaar een film over het Disneypersonage Moana. Op 27 november komt namelijk Moana 2 uit in de zalen. Dat maakte Disney gisteren bekend aan de hand van een eerste korte teaser.

De laatste jaren lijkt Disney zich vooral op live-action te richten. Zo zagen we al remakes van onder andere The Lion King, The Little Mermaid en Aladdin. Ook van Moana zou er een live-actionversie in de maak zijn, maar toch is het eerst tijd voor een tweede animatiefilm.

Moana

De animatiefilm Moana volgt het hoofdpersonage Moana, een avontuurlijke tiener en dochter van het opperhoofd. Nadat ze door de oceaan was uitgekozen, vertrekt zij op reis gaat in een poging haar volk te redden. Daar ontmoet ze de eens zo machtige halfgod Maui, die haar begeleidt in haar zoektocht om een zeevaarder te worden.

In de eerste film zien we hoe dat uiteindelijk ook lukt en hoe ze haar volk en het eiland kan redden. Kort daarna vertrekt ze mee op zee om eten te zoeken, nieuwe eilanden te ontdekken, enzovoort.

Tweede film

Daar zullen we in Moana 2 waarschijnlijk meer van te zien krijgen. In eerste instantie zou de tweede film een serie worden, maar naar eigen zeggen was CEO Bob Iger zo verrast door de mooie beelden dat er uiteindelijk een film werd van gemaakt.

In een eerste heel korte teaser laat Disney namelijk weten dat die film er dit jaar nog aankomt. Veel over de inhoud is er nog niet bekend, maar in de video zien we alvast Moana terugkeren op haar geliefde eiland en horen we ook een enthousiaste kreet van Maui.

Meer
Lees meer...