Live-actionremake ‘Moana’ krijgt releasedatum

De geplande remake van Moana zal in de zomer van 2025 in de cinema verschijnen. Dat heeft Dwayne Johnson bekendgemaakt. Hij is als producer en acteur bij het project van Disney betrokken.

Op dit moment kan je in de cinema nog steeds gaan kijken naar de live-actionremake van The Little Mermaid. Dat is al de zoveelste herwerking van Disney van een klassieke animatiefilm. Toch zijn de plannen voor nieuwe remakes nog lang niet voorbij. Zo kwam vandaag het nieuws dat de live-actionremake van Bambi een regisseur heeft gekregen.

Dwayne Johnson

Voor die film is de cinema zal verschijnen, krijgen we echter eerst nog Snow White, Mufasa: The Lion King én Moana. Die laatste film heeft nu ook een officiële releasedatum gekregen. Dwayne ‘The Rock’ Johnson maakte op Instagram namelijk bekend dat de live-actionremake van Moana op 27 juni 2025 zijn internationale release krijgt. “Het is mijn voorrecht om onze legendes, liedjes en de dans van onze Polynesische cultuur met jou en jouw families te delen”, schrijf de acteur erbij.

Disney maakte twee maanden geleden nog maar bekend dat er een live-actionremake komt van Moana. Toen raakte ook bekend dat Dwayne Johnson zal terugkeren als Maui en Auli’i Cravalho als Moana. De filmstudio kreeg op die aankondiging veel kritiek op omdat de originele film van Moana nog maar dateert van 2016.

Moana

De animatiefilm Moana volgde het hoofdpersonage Moana, een avontuurlijke tiener en dochter van het opperhoofd. Nadat ze door de oceaan was uitgekozen, vertrekt zij op reis gaat in een poging haar volk te redden. Daar ontmoet ze de eens zo machtige halfgod Maui, die haar begeleidt in haar zoektocht om een zeevaarder te worden.

Meer
Lees meer...