Disney wil van ‘The Lion King’ een franchise maken zoals ‘Star Wars’

Goed nieuws voor de fans van The Lion King, want Disney is van plan om in de toekomst veel meer series en films te maken die zich in deze wereld afspelen. De eerste daarvan – de film Mufasa: The Lion King – staat gepland voor 2024. Wat we daarna nog mogen verwachten, is niet helemaal duidelijk.

Disney bracht eind vorige maand de live-actionremake The Little Mermaid in de cinema. Volgend jaar volgt met Snow White ook nog een remake van Sneeuwwitje. De jaren daarna mogen we ook nog live-actionremakes verwachten van onder andere Lilo & Stitch en Moana.

Toch begint Disney stilaan door zijn voorraad klassieke animatiefilms heen te zitten om remakes van te maken. Het is dan ook niet onlogisch dat het productiehuis verder begint te kijken. Daarbij denkt het vooral aan spin-offs van zijn grootste hits.

Franchise

In een interview met The New York Times zei Sean Bailey, hoofd van Walt Disney Pictures, dat er daarbij vooral gedacht wordt aan het uitbreiden van het Lion King-universum. Het eerste dat we op dat vlak mogen verwachten in een spin-off onder de naam Mufasa: The Lion King. Die film is al enkele jaren in de maak en wordt geregisseerd door de bekroonde filmmaker Barry Jenkins (Moonlight). Mufasa: The Lion King zal op 3 juli 2024 in de cinema verschijnen.

Daar houdt het echter niet bij op. Volgens Bailey is het de bedoeling om van The Ling King een franchise te maken zoals Star Wars. “Er zijn veel mogelijkheden als we de juiste verhaallijnen vinden”, zei hij daarover. Bij Star Wars is Disney daar de laatste jaren alvast heel goed in geslaagd. Naast de vele nieuwe films, heeft deze franchise namelijk ook meerdere series – zoals The Mandalorian – gekregen op Disney+.

Meer
Lees meer...