Zo zal Disney de dwergen in de live action-remake van ‘Snow White’ vervangen

In de aankomende live action-remake van Snow White zullen meer dan waarschijnlijk geen dwergen te zien zijn. De zeven dwergen uit het oorspronkelijke verhaal zouden door Disney vervangen worden door “magische wezens”, al is nog niet duidelijk wat we ons daar precies moeten bij voorstellen.

Na live action-remakes van onder andere MulanThe Lion KingDe 101 Dalmatiërs (Cruella), Aladdin en Beauty and the Beast werkt Disney nu aan een nieuwe versie van Snow White, ofwel Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen. De voorbije maanden bereikte ons al regelmatig nieuws over die remake die in de maak is. Zo zal Rachel Zegler de hoofdrol spelen, naast onder meer Gal Gadot als boze stiefmoeder en Andrew Burnap in een nog onbekende rol. Regisseur van dienst is Marc Webb, bekend van 500 Days of Summer en de Spider-Man-films met Andrew Garfield.

Voorlopig niets dan positief nieuws dus, maar begin deze week liet Peter Dinklage (Game of ThronesCyrano) zich kritisch uit over de plannen van Disney. De acteur liet weten dat hij het ongepast vindt dat “dat achterlijke verhaal over zeven dwergen die samen in een grot leven” opnieuw verteld zal worden.

“Magische wezens”

Een reactie van Disney liet niet lang op zich wachten. Daarin verzekerde de filmstudio Dinklage dat het had samengezeten met leden van de dwerggroeigemeenschap en de zeven personages “op een andere manier” zou benaderen. De website The Wrap kwam daarna met meer details over de plannen van Disney daarrond. Zij konden namelijk castingsheets van Snow White inkijken waar gezocht wordt naar stemacteurs om de stemmen van “magische wezens” in te spreken. Het ziet er dus naar uit dat Disney de zeven dwergen zal vervangen door andere figuren. Of die dezelfde namen en rollen zullen hebben als in het originele verhaal, of dat het hier gaat om volledig nieuwe personages is voorlopig niet geweten.

Meer
Lees meer...