‘Snow White’-verhaal krijgt nieuw mannelijk personage in live action-remake

De laatste jaren is Disney druk bezig met het maken en releasen van live action-versies van oudere films. In 2017 kwam Beauty and the Beast uit en daarna volgden ook The Lion King en Aladdin. Eén van de volgende op het lijstje is dus Snow White. Eerder werd al bekend gemaakt dat actrices Rachel Zegler en Gal Gadot zullen meedoen, maar nu maakte Disney ook bekend dat ze een nieuwe mannelijke hoofdrol toevoegen aan het verhaal. Die rol zal gespeeld worden door acteur Andrew Burnap.

Meestal zijn live action-remakes (bijna) letterlijke herwerkingen van de originele films. In The Lion King was dat het geval en ook Beauty and the Beast kwam dicht bij het origineel. In Aladdin waren er al een aantal kleine aanpassingen, en nu zal Snow White daar dus ook in volgen. Disney heeft namelijk bekend gemaakt dat ze Broadway-acteur Andrew Burnap hebben gecast voor een nieuwe rol. Dat meldt The Hollywood Reporter. De acteur zal dus niet te zien zijn als prins of jager, maar als een personage dat we nog niet eerder zagen.

Musicalfilm

Het lijkt erop dat Snow White een echte musicalfilm gaat worden. Naast Burnap, die al een Tony Award in de wacht sleepte, werd Rachel Zegler eerder al gecast als Sneeuwwitje. Zegler was eind vorig jaar nog te zien in Spielbergs versie van West Side Story en won vorige week nog een Golden Globe. Naast haar zal ook Gal Gadot haar duit in het zakje doen als de boze koningin. Over haar musicaltalent is weinig geweten, maar de Wonder Woman-actrice zal zonder twijfel floreren.

Ook over het verhaal is er nog maar weinig informatie, al gaan we er vanuit dat de belangrijkste elementen uit de originele tekenfilm uit 1938 gewoon hetzelfde zullen blijven. Maar toch toont Disney met de casting van een volledig nieuw personage dat het toch een aantal aanpassingen zal doen.

Originele muziek

De film zal ook volledig nieuwe muziek bevatten. Schrijversduo Benj Pasek en Justin Paul staan in voor de soundtrack en alles wat die twee maken, groeit meestal uit tot een succes. Ze schreven eerder al de muziek voor La La Land, The Greatest Showman en de musical Dear Evan Hansen. De regie van Snow White ligt in handen van Marc Webb (The Amazing Spider-Man) en de film wordt geproduceerd door Marc Platt, vader van zanger/acteur Ben Platt, die ook al heel wat ervaring heeft met musicalfilms. De film is op dit moment in preproductie en zou beginnen draaien in de lente van dit jaar.

Meer
Lees meer...