Peter Dinklage reageert kwaad op plannen Disney voor ‘Snow White’-remake: “Achterlijk verhaal”

De plannen van Disney om een live action-remake te maken van Snow White zijn bij Peter Dinklage in het verkeerde keelgat geschoten. Hij noemt het hypocriet dat de filmstudio meent progressief te zijn, maar wel nog steeds “dat achterlijke verhaal over zeven dwergen die samen in een grot leven” vertelt.

Na live action-remakes van onder andere Mulan, The Lion King, De 101 Dalmatiërs (Cruella), Aladdin en Beauty and the Beast werkt Disney nu aan een nieuwe versie van Snow White, ofwel Sneeuwwitje. Rachel Zegler zal in die film de hoofdrol spelen, naast onder meer Gal Gadot als boze stiefmoeder en Andrew Burnap in een nog onbekende rol. Regisseur van dienst is Marc Webb, bekend van 500 Days of Summer en de Spider-Man-films van Andrew Garfield.

Dat Disney het verhaal van Snow White van onder het stof haalt, is niet naar de zin van Peter Dinklage (Game of Thrones, Cyrano). De bekroonde acteur haalde in de podcast WTF van Marc Maron van Variety zwaar uit naar de plannen van de filmstudio.

What the fuck ben je aan het doen?”

“Het is zeer hypocriet”, zei Dinklage. “Ik wil niemand beledigen, maar ik was een beetje verrast dat ze zeer trots waren dat een ​​Latina-actrice gecast was als Snow White. Maar je vertelt nog steeds het verhaal van Snow White and the Seven Dwarfs. Bekijk van een afstand eens waarmee je bezig bent. Ik snap het niet.”

“Je bent op een bepaalde manier vooruitstrevend, maar dan maak je nog steeds dat achterlijke verhaal over zeven dwergen die samen in een grot leven. What the fuck ben je dan aan het doen? Heb ik dan niets gedaan om verandering te veroorzaken? Ik denk dat ik niet luid genoeg ben. Alle respect voor de actrice en alle mensen die dachten dat ze het juiste deden. Maar ik heb zoiets van, wat ben je aan het doen?”, gaat hij verder.

Disney heeft nog niets bekendgemaakt over wat ze van plan zijn met de dwergen in hun live action-remake. Peter Dinklage hoopt dat ze het sprookje opnieuw vertellen, maar deze keer met een “progressieve draai eraan”.

Meer
Lees meer...