Disney reageert op kritiek Peter Dinklage op ‘Snow White’: “Proberen de zeven personages op een andere manier te benaderen”

Peter Dinklage uitte onlangs zijn kritiek over de live action-remake die Disney wil maken over Snow White, ofwel Sneeuwwitje. De acteur liet in een podcast weten dat hij het hypocriet vindt dat Disney progressief beweert te zijn, maar wel nog steeds “dat achterlijke verhaal over zeven dwergen die samen in een grot leven” vertelt.

Na live action-remakes van onder andere MulanThe Lion KingDe 101 Dalmatiërs (Cruella), Aladdin en Beauty and the Beast werkt Disney nu aan een nieuwe versie van Snow White, ofwel Sneeuwwitje. Rachel Zegler zal in die film de hoofdrol spelen, naast onder meer Gal Gadot als boze stiefmoeder en Andrew Burnap in een nog onbekende rol. Regisseur van dienst is Marc Webb, bekend van 500 Days of Summer en de Spider-Man-films van Andrew Garfield.

Dat Disney het verhaal van Snow White van onder het stof haalt, is niet naar de zin van Peter Dinklage (Game of ThronesCyrano). De bekroonde acteur haalde in de podcast WTF van Marc Maron van Variety zwaar uit naar de plannen van de filmstudio.

What the fuck ben je aan het doen?”

Het is zeer hypocriet”, liet Dinklage weten. “Ik wil niemand beledigen, maar ik was een beetje verrast dat ze zeer trots waren dat een ​​Latina-actrice gecast was als Snow White. Maar je vertelt nog steeds het verhaal van Snow White and the Seven Dwarfs. Bekijk van een afstand eens waarmee je bezig bent. Ik snap het niet.”

“Je bent op een bepaalde manier vooruitstrevend, maar dan maak je nog steeds dat achterlijke verhaal over zeven dwergen die samen in een grot leven. What the fuck ben je dan aan het doen? Heb ik dan niets gedaan om verandering te veroorzaken? Ik denk dat ik niet luid genoeg ben. Alle respect voor de actrice en alle mensen die dachten dat ze het juiste deden. Maar ik heb zoiets van, wat ben je aan het doen?”, gaat hij verder. Dinklage hoopt dat Disney “een progressieve draai geeft aan het sprookje”.

Disney: “Andere kijk op de zeven personages”

Met een statement aan The Hollywood Reporter heeft Disney nu gereageerd op de uitspraken van Peter Dinklage. “Om het herbevestigen van de stereotypen uit de originele animatiefilm te vermijden, nemen we nu een andere benadering van deze zeven personages. Daarvoor hebben we samengezeten met leden van de dwerggroeigemeenschap. We kijken ernaar uit om hier meer over te delen wanneer de film in productie gaat na een uitgebreide ontwikkelingsfase.”

Het lijkt er dus op dat Disney inderdaad zal proberen om de zeven dwergen op een andere manier te benaderen. Daarvoor zit het dus samen met experts die hen informeren over een correcte weergave. Disney deed dat in het verleden ook al voor de live action-remakes van films als Aladdin en Mulan, daarbij ging het dan over de correcte weergave van de culturen in de films.

Meer
Lees meer...