Zin in een moderne versie van ‘Assepoester’? Vanaf mei staat ‘Sneakerella’ op Disney+

Goed nieuws voor de fans van High School Musical, Camp Rock of Hannah Montana: The Movie, want binnenkort komt Disney met een nieuwe feelgoodfilm. In Sneakerella ontmoet een jonge sneakerfanaat de dochter van een rijke bedrijfseigenaar. De film is een moderne versie van het Assepoester-verhaal.

Binnenkort komt Disney met een moderne versie van Assepoester. In Sneakerella maakt een jongen, El, kennis met Kira. Kira is de dochter van een rijke sneakergigant, waardoor ze onbereikbaar lijkt te zijn. Toch is El helemaal in de ban van het meisje, waarna er een echt Disneyverhaal volgt. Sneakerella is vanaf 13 mei 2022 te zien op Disney+.

Sneakerella

Terwijl de originele Assepoester een meisje was en moest opgroeien bij haar stiefmoeder en stiefzussen, gaat het in Sneakerella over een jongen. El werkt als magazijnier in een schoenenwinkel in Queens, New York. Hij heeft bakken talent en wil het op een dag maken als sneakerontwerper. Maar dat talent durft hij nog niet goed uiten.

Op een dag ontmoet hij Kira King. Zij is de dochter van een sneaker royalty uit Manhattan. El is op slag verliefd. Met de hulp van zijn beste vriend en een klein beetje magie, vindt El een manier om het meisje nog eens te kunnen zien. Een echt Assepoester-verhaal dus, maar toch is deze versie een beetje anders. Het verhaal speelt zich af in de street- en sneakerscene van New York City. Daardoor is de film meer een hip-hopmusical dan een klassiek sprookje.

Cast

Net zoals in veel andere Disneyfilms, is de cast van de film nog relatief onbekend. Toch zullen een aantal onder jullie Chosen Jacobs (El) al kennen. De acteur speelde namelijk al in It en It: Chapter Two. Ook Lexi Underwood (Kira) is geen onbekende. Haar kon je al zien in de serie Little Fires Everywhere.

Bekijk de trailer van Sneakerella hier:

Sneakerella is vanaf 13 mei 2022 te zien op Disney+. Nog geen abonnement? Niet erg! Klik hier en bespaar 15 procent op een jaarabonnement.

Meer
Lees meer...