‘Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story’ krijgt nieuwe teaser

Enkele jaren geleden verscheen DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story op Netflix. Het ging over een fictiereeks gebaseerd op de seriemoordenaar Jeffrey Dahmer. Er kwam heel wat kritiek op de reeks, maar toch groeide het uit tot een van de best bekeken series op de streamingdienst. En nu is het tijd voor een nieuw seizoen. Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story is gebaseerd op de moordende broers Menendez en heeft een nieuwe teaser gekregen.

Volgende maand verschijnt de nieuwe reeks van Ryan Murphy op Netflix. Het gaat om de tweede titel in de reeks Monster(s). Het eerste deel, dat in 2022 verscheen, ging dieper in op seriemoordenaar Jeffrey Dahmer. Hoewel er veel kritiek kwam op de reeks, groeide het toch uit tot de op twee na best bekeken Engelstalige reeks op Netflix ooit. Enkel het vierde seizoen van Stranger Things en het eerste seizoen van Wednesday doen beter. Het tweede deel van de reeks zal gaan over Lyle en Erik Menendez.

Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story

Netflix heeft een nieuwe teaser gelost voor Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story. De reeks is gebaseerd op de broers Lyle (Nicholas Alexander Chavez) en Erik Menendez (Cooper Koch), die in 1989 hun ouders vermoordden. In de eerste teaser krijgen we het moment te zien waarop de twee hun ouderlijk huis betreden, elk met een wapen in de hand. Wanneer ze binnen zijn, wordt het beeld zwart, maar horen we wel twee geweerschoten.

De twee ontkenden aanvankelijk, maar via de maîtresse van de psycholoog van Erik kwam de politie toch te weten dat de broers achter de moord zaten. Volgens het openbaar ministerie waren de twee uit op de erfenis van hun familiefortuin, maar zelf blijven ze tot op de dag van vandaag beweren dat dat niet het geval was. Volgens de broers ging het om een daad uit angst omdat hun ouders hen fysiek, emotioneel en seksueel misbruikten.

De hoofdrollen in de reeks worden gespeeld door Nicholas Alexander Chavez (General Hospital) en Cooper Koch (Swallowed). De rol van hun ouders wordt gespeeld door Javier Bardem (No Country for Old Men) en Chloë Sevigny (Russian Doll). Daarnaast zullen ook Nathan Lane (Only Murders in the Building) en Ari Graynor (The Disaster Artist) te zien zijn in de reeks.

Teaser

Na een eerste korte teaser waarmee we de releasedatum te weten kwamen, heeft Netflix nu een langere teaser gelost. Daarin zien we nu ook Javier Bardem en Chloë Sevigny. De teaser begint met de ouders en hun zonen Lyle en Erik terwijl ze een familieportret maken. In de achtergrond horen we ze praten. “Ik moet weten wat er aan de hand is met jou en de jongens”, horen we de moeder zeggen. “Ik wil niet dat er nog leugens zijn tussen ons.”

Daarna horen we een mannenstem zeggen dat hij “de familie zal redden”. In het volgende shot zien we de broers elkaar omhelzen, waarna er bloedspetters verschijnen op hen. We horen ze zeggen: “Het is enkel wij nu” – “We staan er alleen voor”.

Bekijk hier de nieuwe teaser:

Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story verschijnt op donderdag 19 september op Netflix. In tussentijd op zoek naar iets anders? Bekijk dan hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Voor meer streamingnieuws kan je je inschrijven op onze wekelijkse streamingnieuwsbrief.

Meer
Lees meer...