Spin-off ‘Mufasa: The Lion King’ krijgt eerste teaser trailer

De wereld van The Lion King keert binnenkort terug naar Disney. Eind dit jaar verschijnt namelijk de spin-off Mufasa: The Lion King en de eerste teaser van die film toont ons wat we kunnen verwachten.

Sean Bailey, hoofd van Walt Disney Pictures, liet afgelopen zomer al weten dat gedacht wordt aan het uitbreiden van het Lion King-universum. De filmstudio zou van The Lion King een franchise willen maken zoals Star Wars.

Spin-off

Het eerste project dat binnen die plannen past, is een spin-off onder de naam Mufasa: The Lion King. Daarover wordt al lang gesproken, maar nu zijn er ook eindelijk beelden. Die tonen ons meer over het verhaal van de film.

In de teaser van Mufasa: The Lion King horen we Rafiki, de mandril die we kennen uit de originele film. Die vertelt aan Kiara, de dochter van Simba en Nala, het verhaal van haar grootvader Mufasa. Dat verhaal zal van extra commentaar voorzien worden door Timon en Pumbaa.

Oude en nieuwe stemmen

Mufasa: The Lion King wordt door Disney omschreven als een live-actionfilm, al gaat het hier eigenlijk om een fotorealistische animatiefilm. John Kani keert terug als de stem van Rafiki, net als Seth Rogen als Pumbaa en Billy Eichner als Timon. Voor de rollen van Mufasa en Scar zijn twee jongere acteurs gezocht. Het gaat respectievelijk om Aaron Pierre (Foe) en Kelvin Garrison Jr. (The Trial of the Chicago 7).

Regisseur van dienst is Barry Jenkins, die een Oscar won met Moonlight. Het scenario is van de hand van Jeff Nathanson, die ook verantwoordelijk was voor de remake van The Lion King uit 2019.

Bekijk hier de teaser van Mufasa: The Lion King

Mufasa: The Lion King verschijnt woensdag 18 december in de cinema.

Meer
Lees meer...