‘The Lion King’: Heeft Scar Mufasa’s dode lichaam opgegeten?

De hele wereld kent The Lion King ondertussen. Maar toch slagen fans erin om nieuwe theorieën over de film te bedenken. TikTokker @classyking0 bijvoorbeeld begon na te denken over de (hartverscheurende) dood van Mufasa en kwam tot een gruwelijke conclusie.

De dood van Mufasa in The Lion King staat voor eeuwig op onze netvliezen gebrand. De King of Pride Rock wil z’n zoon Simba redden, die op het punt stond vertrappeld te worden door een kudde gnoes. Daar slaagt ie met glans in, maar op het moment dat hij zelf voor z’n leven moet vechten, duwt z’n broer Scar hem de dieperik in. Letterlijk.

Eens de kudde helemaal gepasseerd is, rent Simba naar het levenloze lichaam van z’n vader. Z’n nonkel Scar geeft hem (onterecht) de schuld, en beveelt hem om te vluchten. Na dat moment krijgen kijkers van The Lion King het lichaam van Mufasa niet meer te zien. En daar stelde TikTokker @classyking0 zich vragen bij.

Scar?

In een video op TikTok beweert hij dat Scar het dode lichaam van Mufasa heeft opgegeten. En daar heeft ie bewijs voor verzameld. Eerst en vooral is er geen enkele diersoort die de overblijfselen van een leeuw opeet. Behalve … leeuwen.

Wat verder in de film is Scar in z’n grot te zien. Hij speelt met een schedel, die wel héél hard lijkt op die van een leeuw. Het is helemaal niet zeker of die theorie correct is. Het gaat namelijk om gebeurtenissen die zich buiten beeld hebben afgespeeld.

Logsich?

De theorie lijkt wel logisch. Zo is het héél duidelijk dat Scar z’n broer niet zo’n toffe peer vindt. Dat heeft ie bevestigd door Mufasa te vermoorden. Scar is ook diegene die de andere leeuwen op de hoogte brengt van Mufasa’s dood … zonder bewijsmateriaal.

Meer
Lees meer...