“My money don’t jiggle jiggle, it folds”: Dit is het hilarische verhaal achter de TikTok-trend

Wie veel uren verslijt op TikTok weet ongetwijfeld over welk nummer het gaat als we “My money don’t jiggle jingle, it folds” zeggen. Het nummer – met uiteraard een bijhorend dansje – gaat de laatste weken viraal op de app. Al was dat zeker niet de bedoeling van de maker. Het nummer komt namelijk niet van een rapper, maar wel van de Britse documentairemaker Louis Theroux. Dit is het verhaal achter het nummer.

Je kan op TikTok tegenwoordig niet om “My money don’t jiggle jiggle, it folds” heen. En hoewel het een nummer lijkt, is het dat eigenlijk totaal niet. Dit is het – hilarische – verhaal achter de TikTok-trend.

Louis Theroux

Als je niet beter weet, kan je misschien denken dat My money don’t jiggle jiggle komt van een rapper, maar niets is minder waar. De stem achter het nummer is namelijk die van documentairemaker Louis Theroux. Het fragment komt uit een interview van Theroux met Chicken Shop Date met Amelia Dimoldenberg. Daarin vraagt ze hem naar zijn rapgeschiedenis met de woorden: “Can you remember any of the rap that you did?” waarna Theroux aan het rappen gaat.

Het TikTok-account @DukeandJones ging met het fragment aan de slag. Door gebruik te maken van autotune maakten ze het TikTok-geluid dat we nu kennen van de trend. De originele video van Duke and Jones werd al meer dan 47 miljoen keer bekeken en kreeg 6,3 miljoen likes. Het geluid van de video werd al in meer dan 1,5 miljoen video’s gebruikt.

@dukeandjones My money don’t jiggle jiggle, it folds ?? #louistheroux #ameliadimoldenberg #chickenshopdate #autotune #remix #fyp ♬ My money dont jiggle jiggle – Duke & Jones

Tweede vers

Louis Theroux
Twitter @louistheroux

Maar er is meer. Louis Theroux kreeg de vraag over de rap natuurlijk niet zomaar. In 2000 maakte hij het rapnummer voor zijn docureeks Louis Theroux’s Weird Weekends. Er is dus meer dan enkel het deel dat we kennen op TikTok. En de rest heeft BBC enkele jaren geleden via Twitter gedeeld.

Zo blijkt er nog een heel tweede vers te zijn, met al even mooie raplijnen als “Riding in my Fiat, you really have to see it“. Onze favoriete lijn? “We gotta get this cheese, it’s all on me“. Louis is ook op de hoogte van de trend, want hij retweette al een link naar een van de video’s op TikTok.

Bekijk hier enkele van de populaire video’s:

@blondebrunetteredhead does this turn you on? #fyp ♬ My money dont jiggle jiggle – Duke & Jones
@jessqualter

my money don’t jiggle jiggle.

♬ My money dont jiggle jiggle – Duke & Jones
@cost_n_mayor Reply to @mayyourestinswag ♬ My money dont jiggle jiggle – Duke & Jones
Meer
Lees meer...