Naar Rotterdam tijdens Eurovisie? Check hier wat een slaapplek kost

Rotterdam won een aantal weken geleden de wedstrijd voor het organiseren van het Eurovisiesongfestival in 2020. De finale ging tussen Maastricht en Rotterdam. En uiteindelijk won Rotterdam de wedstrijd. Maar als je nu een slaapplaats wil boeken, dan kan je dat spaarvarken al best in tweeën breken.

Nederland stond een aantal weken in rep en roer nadat het land het Eurovisiesongfestival won. Want waar zou het festival georganiseerd worden? Verschillende steden stelden zich dan ook onmiddellijk kandidaat om het Songfestival in hun stad te organiseren. Uiteindelijk bleven twee steden over: Rotterdam en Maastricht.

Rotterdam won van Maastricht en krijgt nu dus de eer om het Eurovisiesongfestival te organiseren. Maar wat als jij en je vriendengroep de show(s) willen zien? Gewoon een hotelletje boeken, toch?

Dure week

Dat is niet zo, tenzij je diep in je spaarpot wil tasten. Want onmiddellijk na de bekendmaking schoten de prijzen van alle hotels in de stad de lucht in. Toch hebben al 800 toeristen een reis naar Rotterdam vastgelegd in de week van het Songfestival. Dat is 21 keer meer dan een gemiddelde week. De meeste toeristen komen uit onze buurlanden of Engeland.

Mensen die tussen 11 en 17 mei willen verblijven in Rotterdam zijn dus al gewaarschuwd. Als je wil boeken, ben je snel een paar duizenden euro’s armer. Dat komt omdat er in de stad en de aangrenzende steden weinig hotels zijn. Zo kom je voor alle gemeentes in totaal uit op zo’n 5.500 kamers. Lijkt nog best oké, toch? Niet als je weet dat er al 3.000 kamers gereserveerd zijn door de organisatie en de gasten van het Songfestival.

Het duurste hotel in Rotterdam kost maar liefst 2.000 euro voor één nachtje. Normaal gezien kan je daar verblijven voor 70 euro per nacht. Een zeer dure grap dus.

Airbnb, de oplossing?

Maar wat moet je dan doen? Airbnb? Nee ook geen goed idee. Want een nacht in Rotterdam kost dan ook al snel 300 euro. Tijdens het finaleweekend swingen de prijzen pas écht de pan uit. Een penthouse in het midden van de stad kost dan maar liefst 7.000 euro per nacht. Airbnb benadrukt wel dat het om vraagprijzen gaat en het daardoor niet zeker is dat die boekingen effectief doorgaan.

Zakt de moed je nu in de schoenen? Dan kan je misschien met een tent naar een nabijgelegen camping afzakken. Op die manier kan je dan toch nog live bij het Eurovisiesongfestival zijn. En een avondje marshmallows roosteren tijdens een kampvuur is dan ook een mogelijkheid. Leuk, toch?

Meer
Lees meer...